Katern

Expositie: ‘In Beeld gebracht’ van Gerrit Peele

Gerrit Peele, beeldhouwer pur sang, hakt, vijlt, schuurt en polijst samen met zijn leerlingen met liefde stenen met als resultaat prachtige beelden. Je zou kunnen spreken van een milde verbeelding. Dit hele hakproces is als studieproject door de kunstenaars van Open Atelier Landstad al schetsend op papier en doek vastgelegd. Deze schetsen zijn opgezet met houtskool of acryl en omlijsten de beelden op deze expositie. Het is een cliché maar kunst verbindt!

De werken van Gerrit Peele zijn te zien vanaf 6 maart t/m 6 april in KunstGein Podium in het Atrium van het Stadshuis van Nieuwegein. De feestelijke opening vindt plaats op 9 maart om 15.00 uur tot 17.0 0uur. Iedereen is van harte welkom.

Over Gerrit Peele
Begin 90er jaren krijgt Peele een aanbieding om in het atelier van Lowie Eskes te komen beeldhouwen. Daar wordt de basis gelegd voor zijn vrije werk, waarbij de natuur regelmatig model heeft gestaan. Om zijn kennis van het Beeldhouwen en bewerken van Natuursteen over te dragen geeft hij vanaf 1991 cursussen Beeldhouwen/Steenhouwen/Letterhakken. In de expositie ‘In Beeld gebracht’ staat vooral het werk van zijn cursisten centraal.

Over Open Atelier Landstad
Open Atelier LandstadDe stelt zich ten doel het stimuleren en ontwikkelen van de schilderkunst van de leden. Het plezier van samen schilderen blijft daarbij heel belangrijk. Open Atelier Landstad bestaat meer dan 35 jaar. Sinds 2003 houdt de vereniging jaarlijks een expositie in hun atelier aan ’t Hitteschild te IJsselstein.

Podium is open op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van  13.00 uur tot 17.00. Eén van de kunstenaars is altijd aanwezig. Je vindt Podium in het Atrium (begane grond) van het Stadshuis in de binnenstad van Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren