Expositie: ‘De vlier en haar cirkels’

‘De vlier en haar cirkels’ staat symbool voor een kleine boom, met jaarringen. Voor de Nieuwegeinse Jenny van den Bor staat het ook symbool voor haar leven en het voortschrijden der jaren. Dit is dan ook het thema dat de kunstenares de expositie van haar werken meegeeft. De expositie is te zien op zater- en zondagen van 14.00 uur tot 17.00 uur van 23 augustus t/m 13 september 2014 in het Kunstenaars Centrum Nieuwegein aan de Kerkstraat 38 in Nieuwegein.

Jenny laat zich vooral inspireren door muziek en theater; bijna altijd zingt zij bij het werk. Zij krijgt ideeën uit de wereld om haar heen. Daarom is haar werk ook heel divers. ‘Verdwaald of vinden’, ‘Dans bij maanlicht’, Toeverlaat’ en ‘ZoMaAr’ (zon-maan-aarde) zijn enige titels van haar werken. Schilderen is voor haar een beetje mystiek; dat is altijd zo geweest. Het komt uit een andere wereld, een andere dimensie. Het wordt haar gegeven.

Schilderen is er even niet zijn. Uit het niets iets halen, laag over laag en experimenteren met verschillende materialen en technieken. Dan komen er figuren tevoorschijn die zij dan verder uitwerkt. ‘Het’ wordt geboren. Later ziet zij wel wat ‘het’ voor haar betekent. Als het ware een verhaal. Jenny schildert al bijna veertig jaren en heeft op diverse plekken opleidingen gevolgd, onder meer bij Artivaria in Utrecht, waar zij veel modellen tekent.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk