Expositie de ‘Versierde Bustes’

Nog tot en met 28 september aanstaande is het werk van vermaard keramiste Lea Wijnhoven en haar leerlingen in de etalage aan de Raadstede 75 te zien. Ieder jaar wordt er gekozen voor een thema. Deze keer is het: ‘De versierde bustes.’

‘Tijdens de expositie ziet u fraaie bustes met felle kleuren en veel humor. Het enthousiasme en energie spat er vanaf en als u de etalage voorbij loopt kijk je net wat vrolijker naar de wereld om je heen’ aldus Lea Wijnhoven.

Sinds 1978 geeft Lea draai- en boetseerlessen in Nieuwegein. Deze zijn al die tijd druk bezet, aan leerlingen geen gebrek. Momenteel zijn er 60 enthousiastelingen die iedere week werken met het heerlijke materiaal klei. Het bezorgt Lea een fantastische oude dag. Met veel plezier begeleidt zij de cursisten. (Er worden geen nieuwe mensen meer aangenomen!)

Naast de lessen die ze geeft is zij, samen met Annet Terberg, momenteel ook druk met een bronzen beeld van 2.10 meter voor de stad Alkmaar. Dit beeld zal in januari 2020 onthuld worden en staat dan tegenover de beroemde kaasmarkt.

De deelnemende exposanten zijn: Lea Wijnhoven, Liesbeth Vermeent, Jeanine Tulner, Anja Damsteegt, Elly de Kuyer, Lia van Doorn, Hellen Stuart, Nurith Simpson, Hanneke de Jager, Josephine Ernst, Marian Jongerius, Janny van de Kroef, Conny Trouwee en An Wolf.

Op de foto links Lea Wijnhoven en Marian Jongerius

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren