Expositie Armien Visser in Museum Warsenhoeck

Van 14 Januari tot 28 maart 2018 exposeert de Rotterdamse kunstenares Armien Visser op de zolder van Museum Warsenhoeck. Armien genoot haar opleiding aan de Willem de Kooning Kunstacademie te Rotterdam. Zij is geobsedeerd door de tekens die de mens maakt, nu, maar ook in het verre verleden. Tekens staan veelal voor symbolen. De taal van vormen en kleuren geeft een verbinding met het dagelijks leven.

Na haar studie is ze begonnen met het maken van kledingstukken. Weldra werden de werkstukken groter en werden aan de wand gehangen. Door Armien ontworpen en uitgevoerde kleden hangen o.a. in de Domkerk van Utrecht, in de Emmausgangers Kerk te Rotterdam en in de “Duta Fine Art Foundation” te Jakarta. Sinds enige jaren houdt Armien zich ook bezig met het maken van kistkleden en waden. Ze hoopt hiermee haar steentje bij te dragen aan een vernieuwing op het gebied van begraven en cremeren. De kleden kunnen worden mee begraven of verbrand, maar kunnen ook als een familiestuk worden bewaard en opnieuw worden gebruikt.

In de jaren tachtig was de waardering voor ambachtelijk werk, waaronder het werken met textiel, sterk achteruitgegaan. Daardoor is ze zich ook gaan bekwamen in het maken van grafiek (etsen). Gelukkig is de aandacht voor het ambacht terug. Het gevolg hiervan is dat ze nu twee disciplines beoefent – zowel textiel als etsen. Van beide disciplines worden werkstukken getoond op de expositie in Museum Warsenhoeck.

Armien heeft aan vele tentoonstellingen deelgenomen, o.a. in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Hilversum en ook in het buitenland, zoals in Duitsland, Indonesië, Polen, Amerika en België.

De openingstijden van Museum Warsenhoeck zijn op woensdag, zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 16.00 uur.

One thought on “Expositie Armien Visser in Museum Warsenhoeck

  1. Dag “Rotterdamse” Armien. Ik ken je alleen als Bilthovense. In ieder geval heel veel succes!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren