Evaluatie project ‘verenigingsondersteuining: vrijwilligersbelei

Het college heeft kennisgenomen van de evaluatie project ‘verenigingsonder- steuning: vrijwilligersbeleid’. Eén van de grootste problemen waar sportverenigingen mee kampen is het tekort aan kader. Enerzijds komt dit omdat er minder bereidheid is om vrijwilligerswerk te verrichten. Anderzijds is er sprake van een toename van taken en verantwoordelijkheden bij sportverenigingen.

Naast de aanpak van het tekort aan vrijwilligers is het ook noodzakelijk de kwaliteit van de vrijwilligers te verhogen. In het kader van de Breedtesportimpuls heeft de Gemeente Nieuwegein verenigingsondersteuning op het terrein van vrijwilligersbeleid aan de sportverenigingen aangeboden. Het doel was het ondersteunen van verenigingen bij het werven, opvangen en behouden van bestuurlijk en uitvoerend kader en het verhogen van de kwaliteit van het kader.

Door het verzorgen van een informatiebijeenkomst, een cursus en individuele ondersteuning aan sportverenigingen op het onderwerp vrijwilligersbeleid, hebben verenigingen handreikingen gekregen. Daarmee kunnen ze daadwerkelijk aan de slag met het voeren van een vrijwilligersbeleid om meer (deskundige) vrijwilligers te krijgen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk