Nieuwegein: Onvoldoende betrokken bij plannen polder Rijnenburg

Nieuwegein vindt dat buurman Utrecht beter zijn best moet doen om Nieuwegeiners te informeren over de plannen in polder Rijnenburg. Op 17 mei staat een informatiebijeenkomst gepland. Maar die is in De Meern. Dat is voor Nieuwegeiners te ver weg, vindt de gemeente.

De stad Utrecht wil in de polder de komende jaren gebruiken om zon- en windenergie op te wekken. Rijnenburg grenst aan Nieuwegein en inwoners van de wijken Galecop en Batau vrezen overlast van windmolens.

BETROKKEN BUREN
Concrete plannen zijn er nog niet. Daarom is een uitwerkingsgroep, samengesteld door de gemeente Utrecht, bezig om de mogelijkheden in de polder in kaart te brengen. De gemeente Utrecht heeft zich voorgenomen om omwonenden uit omliggende gemeenten ook te betrekken. “Door de nu gekozen opzet wordt in onze ogen geen recht gedaan aan deze toezegging”, schrijft het college van Nieuwegein in een brief aan het Utrechtse stadsbestuur.

TE VER
Verder schrijft wethouder Snoeren (GroenLinks/D66) dat de locatie in De Meern (sociaal-cultureel centrum De Schalm) op te grote afstand van Nieuwegein ligt en bovendien slecht te bereiken is met het openbaar vervoer. Volgens Nieuwegein komt de gekozen locatie de inwonersparticipatie niet ten goede.

“Uitgangspunt van inwonersparticipatie is dat het goed toegankelijk moet zijn, zodat belanghebbenden makkelijk kunnen deelnemen aan het proces. Op basis van het huidige voorstel zal de zorgvuldigheid en een brede deelname door inwoners onvoldoende tot zijn recht komen.”

Snoeren roept Utrecht daarom dringend op een tweede bijeenkomst in Nieuwegein te organiseren. De gemeente Utrecht beraadt zich nog op een reactie aan Nieuwegein.

Bron: RTV Utrecht

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren