Evaluatie mini-containers te vol of niet?

Dit jaar veranderde de inzameling van het afval. Het plastic, metaal en drankenkarton (PMD) mag sinds 1 januari bij het restafval omdat het PMD nu wordt na gescheiden. Dat leidde bij een aantal huishoudens tot overvolle mini-containers. De gemeente Nieuwegein heeft de inwoners die daar last van hebben, opgeroepen hier een melding over te maken zodat zij weten hoeveel huishoudens hier last van hebben.

Tot half februari kreeg de gemeente Nieuwegein 190 meldingen van huishoudens die te weinig ruimte hadden in hun mini-container. ‘We gaan ervan uit dat niet iedereen met een te volle mini-container dat ook aan ons heeft gemeld. Op een totaal van ruim 16.500 huishoudens die een mini-container voor restafval hebben, valt dit mee’ aldus de gemeente.

Hoe verder?
De gemeente Nieuwegein blijft de mini-containers voorlopig één keer in de twee weken legen. De ene week restafval en de andere week groente-, fruiten tuinafval (GFT). In het uiterste geval kunt u een 2e mini-container voor restafval vragen. De kleine variant van 140 liter kost € 120,- euro per jaar en de grote (standaard-) mini-container van 240 liter kost € 200,- per jaar. U kunt ook meer ruimte maken in de minicontainer door het PMD kleiner te maken waar het kan zoals lucht uit plastic te halen en drankenkartons opvouwen. Op de website van RMN vindt u wat bij het restafval kan en wat u bij het GFT kan weggooien.

Recyclingstation
Voor al het huishoudelijk afval dat niet in de mini-container thuishoort, is het recyclingstation per 1 januari gratis. U kunt er na reservering gratis gebruik maken van de aanhanger om het grofvuil te vervoeren naar het recyclingstation.

2 thoughts on “Evaluatie mini-containers te vol of niet?

  1. Henk

    Voordat er PMD opgehaald werd, werd de grijze container ook elke twee weken geleegd.
    Het kan zijn dat er mensen zijn die een kleinere grijze container hebben genomen vanaf dat PMD opgehaald werd.
    Die mensen moeten dan nu maar een grotere nemen.
    Als mensen aan een grote container nog niet genoeg hebben, als ze het afval goed plaat maken en GFT goed scheiden, dan produceren ze gewoon teveel afval. Dan moeten ze ook maar met betalen door een extra container te huren of de moeite nemen om het zelf weg te brengen.

    1. Raymond

      Wel lekker kort door de bocht HENK.
      Eerst plastic ed scheiden nu weer niet en er wordt ook niet naar andere oplossing gekeken..

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk