Grijze kliko’s vaak te vol vanwege PMD

Sinds de invoering van het na-scheiden begin dit jaar van restafval en plastic, is de gemeente Nieuwegein gestopt met het ophalen van de PMD-zakken. Het plastic en restafval kunnen nu gezamenlijk in de grijze kliko. ‘Helaas ging men er van uit dat er genoeg ruimte is voor restafval en PMD’ aldus Hanny Plomp van ‘Samen voor Fokkesteeg.’

In de flyers en krant stonden nog ‘handige’ tips zoals het plattrappen van melkpakken etc. ‘Maar nu onlangs voor het eerst de grijze kliko’s zijn geleegd, kunnen we de conclusie trekken dat voor veel gezinnen de capaciteit te klein.’ Een extra grijze kliko lijkt de oplossing, ware het niet dat dit jaarlijks 200,00 euro moet kosten. De frequentie van het ophaalschema voor restafval is ook niet aangepast.

Fokkesteeg Samen heeft contact opgenomen met Marieke Schouten, de verantwoordelijke wethouder. Zij liet de bewoners in Fokkesteeg weten dat afhankelijk van hoeveel mensen dit als problematisch ervaren, zij met RMN een oplossing gaat zoeken. Een positief bericht.

Om een goed beeld te krijgen wil de gemeente graag weten hoeveel inwoners deze klacht ook hebben. Daarom de oproep dit te melden als een Melding Openbare Ruimte (MOR). Dat kan telefonisch 14 030 of digitaal.

2 thoughts on “Grijze kliko’s vaak te vol vanwege PMD

  1. J.G. Sipman

    Hierr ook, heb een kleine kliko, maar is snel vol door pmd

  2. FT

    Hier Jutphaas. Heb al gebeld. Voorstel 3x per maand

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk