Recyclingstation nu voor alle afval gratis

Als u dit nieuwe jaar afval naar het Recyclingstation brengt, zult u merken dat dat voor alle afval nu gratis kan. Eerder moest u voor een aantal afvalsoorten betalen, maar dat hoeft nu niet meer. U kunt er ook gratis een aanhanger lenen om uw afval in weg te brengen. Deze moet u wel vooraf reserveren. Nieuwegein werkt ook aan het terugdringen van de wachttijden en volgt de ontwikkelingen van de Coronamaatregelen. Als er een versoepeling komt van de maatregelen mag u weer met meer bezoekers tegelijk op het perron om uw afval weg te gooien.

10 euro voor grofvuil afspraak
Het is het gemakkelijkst, het goedkoopst en het meest duurzaam om uw afvalstromen zelf te scheiden op het Recyclestation. Want voor het laten ophalen van grofvuil zal 10 euro per afspraak worden gevraagd. U kunt dan niet alle afvalstromen aanbieden. Kijk voor de aanbiedregels op de website van het Reinigingsbedrijf Midden Nederland.

Illegaal dumpen beboet
Voor het illegaal dumpen van afval op straat worden bekeuringen uitgeschreven. De BOA’s controleren hier streng op. Samen met u wil de gemeente Nieuwegein er voor zorgen dat uw leefomgeving schoon, heel en veilig is.

Plastic mag bij restafval
Tot slot mag het PMD weer bij het restafval want we gaan het PMD er met nascheiden uithalen.De inzameling van PMD met zakken is gestopt. We zijn gestopt met de uitgifte van de PMD zakken.De andere reststromen zoals oud papier & karton en GFT worden nog belangrijker om wel te scheiden. Anders wordt de mini-container voor restafval snel te vol. Deze wordt ook in 2021 slechts om de week, dus tweewekelijks, geleegd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk