Katern

Europese Jeugdkampioenschappen schoonspringen

Donderdag 17 juni vertrekt het jeugdteam van TeamNL schoonspringen met 5 sporters naar Rijeka in Kroatië. In dit team zitten Matthew Hibbert en Oona Abbema van zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein. Deze Europese Jeugdkampioenschappen (EJK) schoonspringen is voor springers in de groep B-groep (14/15-jarigen) en de A-groep (16/17/18-jarigen). De wedstrijden starten op 21 juni en op maandag 28 juni komt de ploeg weer terug naar Nederland.

Oona Abbema en Matthew Hibbert

De 15-jarige Matthew Hibbert komt in Reijka uit in de B-groep. Hij gaat deelnemen aan de 1 en 3 meter plank. In dit Coronajaar, toen de zwembaden dicht gingen in heel Nederland, heeft hij ervoor gekozen om volledig in Eindhoven, de thuisbasis van TeamNL schoonspringen, te gaan trainen. Om op je 15de te kiezen al gedeeltelijk op kamers te gaan, is een grote beslissing voor een sporter en zijn ouders. Maar het heeft hem wel geholpen om nu zijn uitzending naar de EJK waargemaakt te hebben.

Op dinsdag 22 juni is de 1 meter wedstrijd voor Matthew en op zaterdag 26 juni is de 3 meter. Er wordt een voorronde gesprongen en de top 12 zal de finale op dezelfde dag springen. Voor Matthew is dit de eerste keer op een EJK. Of er al een top 12 in zit? We gaan het zien.

Oona Abbema is 19 jaar. Door het vervallen van de EJK in 2020, mogen eerstejaars senioren eenmalig meedoen aan het EJK in Kroatië. Voor Oona een mooi cadeau. Ook Oona zal gaan deelnemen aan de 1 en 3 meter plank. Op vrijdag 25 juni is de 1 meter wedstrijd en op zondag 27 juni is de 3 meter wedstrijd. Oona heeft dit jaar al ervaring opgedaan door deel te nemen aan de EK in Hongarije en ze heeft zeker kansen op een finaleplaats. Het belooft een spannende strijd te worden om de top 12.

De ploeg zal worden begeleid door de bondscoach junioren Ramon de Meijer (oud Aquarijn-springer). Angelique de Vroome, coach van zwemvereniging Aquarijn gaat mee als 2de coach. Nancy Roza (oud Aquarijn-springer) is de teammanager van de ploeg.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren