Erik van de Voort lijsttrekker D66 Nieuwegein

Tijdens de algemene ledenvergadering van D66 Nieuwegein op 27 juni 2013 is Erik van de Voort gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014. Momenteel is hij al fractievoorzitter. Erik van de Voort motiveerde zijn kandidatuur voor het lijsttrekkerschap als volgt:

“Onze stad Nieuwegein staat voor een aantal grote uitdagingen. Uitdagingen op het sociale terrein waar meer de nadruk komt te liggen op de eigen kracht van mensen. Uitdagingen binnen de stad waarbij meer aandacht voor de ontwikkeling van onze wijken moet zijn. Uitdagingen op het gebied van het takenpakket van de gemeente en daaraan gekoppeld het gezond houden van de financiën. Op al deze terreinen moeten politieke keuzes worden gemaakt.” Dat biedt volgens van de Voort de gelegenheid om de 5 richtingwijzers van D66 in de gemeentepolitiek handen en voeten te geven. Deze zijn:

– Vertrouw op de eigen kracht van mensen;
– Denk en handel internationaal;
– Beloon prestatie en deel de welvaart;
– Streef naar een duurzame en harmonieuze samenleving;
– Koester de grondrechten en gedeelde waarden;

“Het is mijn uitdaging om dit typische D66 geluid de komende maanden duidelijk en helder over het voetlicht te brengen. Ik maak me daar sterk voor, samen met onze enthousiaste leden. Met als doel dit om te zetten in daden door opnieuw deel te nemen aan het college in de volgende raadsperiode.”

Een voorbeeld van zo’n typisch D66 geluid zijn de koopzondagen. Nu per 1 juli 203 de wettelijke mogelijkheden, mede op inzet van D66, voor het invoeren van koopzondagen zijn verruimd heeft de fractie van D66 Nieuwegein het college aangespoord hier direct werk van te maken. Het college heeft hierop besloten dat ze dit willen invoeren.

Aanstaande zaterdag gaat Erik van de Voort samen met het campagneteam op City Plaza graag hierover in gesprek met de Nieuwegeinse inwoners.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren