Energieambassadeurs sporen warmtelekken op

Menigeen stookt naast het huis ook de buitenlucht op. De warmte gaat naar buiten door kieren, kozijnen, enkel glas, muren. Nieuwsgierig waar de warmte uit uw huis ontsnapt? Vraag dan een Energieambassadeur van het netwerk Samen Duurzaam Nieuwegein om een warmtefoto te maken.

Aanmelden voor een warmtefoto kan bij Roel van den Bosch van het netwerk Samen Duurzaam Nieuwegein, e-mail: roel.van.den.bosch@planet.nl. Hiervoor vraagt het netwerk een bijdrage van € 15. Na aanmelding neemt een van de energieambassadeurs contact met u op. De actieperiode loopt tot eind februari, maar is afhankelijk van het weer. Het moet buiten wel koud zijn om de warmtefoto te kunnen maken. Er kunnen maximaal 25 eigenaren aan de actie deelnemen en OP=OP.

Energiebesparing is belangrijk. Het scheelt in de woonlasten, het vergroot het comfort en het vermindert de broeikasgassen. Het netwerk Samen Duurzaam Nieuwegein wil Nieuwegein graag duurzamer maken en stimuleert daarom ook energiebesparing. Daarom biedt het netwerk 25 eigenaren van woningen die zijn gebouwd voor 1980 aan om een warmtefoto van een gevel(deel) te maken.

De gemeente Nieuwegein ondersteunt dit initiatief van het netwerk Samen Duurzaam Nieuwegein graag omdat dit bijdraagt aan (het dichterbij brengen van) een klimaatneutraal Nieuwegein in 2040. Daarom zijn dit voorjaar ook, mede in samenwerking met de Natuur- en Milieufederatie Utrecht (NMU), een tiental energieambassadeurs in Nieuwegein geworven en getraind. Energieambassadeurs zijn mensen die graag als vrijwilliger actief aan de slag gaan met energiebesparing in straat/buurt/wijk. Meer informatie op www.nieuwegein.nl/energieambassadeurs.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk