Elvis tribute met gastartiest Robert Gordon komt naar Nieuwegein

Neo-rockabilly zanger Robert Gordon komt naar de december-editie van The Elvis Concert als gastartiest naar Nieuwegein. Het concert is te zien in theater De Kom in Nieuwegein op zondag 9 december. Het is een tribute aan zanger Elvis Presley waaraan ook bandleden meewerken die met Elvis hebben gewerkt.

Robert Gordon

Robert Gordon is een legende in zijn genre en werd ontdekt met de band Tuff Darts en zijn versie van Elvis Presley’s ‘One Night’. In 1978 stond Robert Gordon op Pinkpop en behaald hij een 7de plaats in de Nederlandse Top Tien met het nummer “Red Hot”. Bruce Springsteen omschrijft Robert’s werk als “Great Rock” en gaf hem het nummer ‘Fire’ dat Bruce Springsteen oorspronkelijk geschreven had voor Elvis. Het is voor het eerst dat The Elvis Concert een gastartiest aankondigt.

Met deze aankondiging wil de producer van The Elvis Concert benadrukken dat het geen imitatie concert is maar dat het puur om de muziek van Elvis Presley gaat. Witte pakken blijven dan ook in de kast. Zanger Dwight Icenhower is blij met dit concept. Als Elvis fan weet hij dat er maar een Elvis was en die is niet te evenaren. De 36-jarige zanger uit Florida werd door Elvis’ erfgenamen uitgeroepen tot de ultieme Elvis tribute artiest.

Het Elvis concert dat al 10 jaar op tournee gaat in Europa brengt zowel de bekende hits als het minder bekende werk van The King Of Rock ‘n’ Roll. Iedere tournee is anders, zowel qua bezetting als de setlijst. Zo staan ditmaal onder andere “Jailhouse Rock”, “Guitar Man”, “Can’t Help Falling In Love” en speciaal voor december “Blue Christmas” op de setlijst. Ook “If I Can Dream” maakt deel uit van het concert. Het nummer was de afsluiter van Elvis’ comeback special uit 1968, in december dit jaar jaar precies 50 jaar geleden. Voor de kenners is ieder concert een feest der herkenning en voor anderen mede een muzikale ontdekkingsreis.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren