Eiersalade

Alvast een receptje voor Oudejaarsavond. Tussen de oliebollen en appelflappen door even een toastje met deze eenvoudig te maken en niet zo vette, eiersalade. Ook lekker bij een broodmaaltijd.Voor 4 personen
3 scharrel-eieren50 g geraspte belegen Goudse kaas2 eetlepels magere fritessaus2 eetlepels magere yoghurt½ eetlepel citroensapversgemalen peperzout1 eetlepel fijngeknipte bieslook 
Kook de eieren hard.Laat ze wat afkoelen, pel ze en snij ze in kleine stukjes.Meng het ei en de geraspte kaas in een schaal.Roer fritessaus, yoghurt en citroensap door elkaar.Maak op smaak met peper en zout.Schep het sausje voorzichtig door het ei-kaas mengsel.Doe de salade in een leuk schaaltje en bestrooi met de geknipte bieslook.Serveer met geroosterd brood, stokbrood of toastjes. 
Salade, vegetarisch
Bereidingstijd (excl. de tijd voor het koken van de eieren) ca. 10 minuten 
Tip
Je kunt variëren met de kaas, neem bijvoorbeeld Leidsche kaas. Of Old Amsterdammer voor meer pit. Mosterdkaas of brandnetelkaas maken de salade weer heel anders.
Weetje
Een methode om na te gaan of een ei nog eetbaar is, is door het in een pan water te leggen. Een vers ei zakt naar de bodem, een ouder ei blijft drijven.
Hoe zit dat nou met witte en bruine eieren?
Volgens de encyclopedie Wikipedia (www.wikipedia.nl) leggen kippen met witte oorlellen over het algemeen witte eieren en kippen met roze oorlellen leggen bruine eieren.Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Reageren? Klik op de rode emailbutton

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk