Eetcafé Hollywood blijft dicht

Eetcafé Hollywood aan de Hildo Kropstraat 18A blijft dicht. De eigenaar tekende bezwaar aan tegen het besluit van burgemeester Backhuijs om de zaak te sluiten, maar dit bezwaar is nu ongegrond verklaard conform het advies van de Commissie Bezwaarschriften. Backhuijs sloot Hollywood nadat controleurs eind mei dit jaar waterpijptabak en een groot aantal waterpijpen aantroffen.

Burgemeester Backhuijs eerder in een reactie tegenover onze redactie: Burgemeester Frans Backhuijs: “De geconstateerde situatie is voor mij onacceptabel. Het uitgaansleven in Nieuwegein moet veilig zijn en blijven. Ik kijk tevreden terug op de integrale controle. Het resultaat laat zien dat samenwerking tussen overheidsdiensten en andere betrokkenen werkt.”

Een shishalounge is een openbare inrichting waar mensen een waterpijp kunnen roken. Zo werd er een groot aantal waterpijpen en waterpijptabak aangetroffen. Een shishalounge exploiteren is niet toegestaan op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening in Nieuwegein. Ook is tijdens de controle vastgesteld dat er niet wordt voldaan aan meerdere brandveiligheidseisen, waardoor de brandveiligheid in het geding is.

De eigenaar tekende bezwaar aan tegen het besluit van Backhuijs, maar dit bezwaar is nu ongegrond verklaard  en blijft het intrekken van de horeca-exploitatievergunning d.d. 19 juni 2019 van kracht.

De ondernemer kan nog wel in beroep tegen het besluit van de rechter. Het is nog niet bekend of hij dat ook gaat doen. Ook het verzoek om vergoeding van de proceskosten die de ondernemer heeft gemaakt werden afgewezen door de rechter.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren