Eetcafé Hollywood op last van Burgemeester Backhuijs gesloten

Eetcafé Hollywood op last van Burgemeester Backhuijs gesloten

Eetcafé Hollywood aan de Hildo Kropstraat 18A in Nieuwegein is per 1 juni op last van Burgemeester Frans Backhuijs gesloten. De sluiting is mede het gevolg van een integrale controle die de gemeente samen met politie, OM, belastingdienst, brandweer en Stedin op 28 mei heeft gehouden. Het is onbekend hoe lang de sanctie is opgelegd.

Integrale controle
Bij de controle zijn zaken aangetroffen waaruit blijkt dat Hollywood als shishalounge fungeert. Een shishalounge is een openbare inrichting waar mensen een waterpijp kunnen roken. Zo werd er een groot aantal waterpijpen en waterpijptabak aangetroffen. Een shishalounge exploiteren is niet toegestaan op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening. Ook is tijdens de controle vastgesteld dat er niet wordt voldaan aan meerdere brandveiligheidseisen, waardoor de brandveiligheid in het geding is.

Sluiting pand
De burgemeester maakt met de sluiting gebruik van zijn bevoegdheid uit de Algemene Wet Bestuursrecht en de Algemene Plaatselijke Verordening. Die geeft hem de mogelijkheid om een pand te sluiten. Burgemeester Frans Backhuijs: “De geconstateerde situatie is voor mij onacceptabel. Het uitgaansleven in Nieuwegein moet veilig zijn en blijven. Ik kijk tevreden terug op de integrale controle. Het resultaat laat zien dat samenwerking tussen overheidsdiensten en andere betrokkenen werkt.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren