Eerste zand gelost voor hellingbaan fietsbrug Plofsluis

De aanleg van de fietsbrug bij de Plofsluis over het Amsterdam Rijnkanaal wordt nu echt zichtbaar voor voorbijgangers. Aannemingsbedrijf Jos Scholman uit Nieuwegein is onlangs gestart met het grondwerk van de hellingbaan, de aanlanding van de fietsbrug. Naar verwachting zal eind mei het hoogste punt bereikt zijn.

De basis hiervoor is zand, wat de komende weken zal worden uitgereden. Het zand wordt aangevoerd per schip, daarna overgeheveld naar vrachtwagens die op hun beurt rijden naar de plek van bestemming om te lossen, waar het vervolgens verspreid wordt. Een ‘treintje’ wat de komende weken zal zorgen voor het fundament van de benodigde ophoging waarop de fietsbrug uiteindelijk zal gaan landen.

De vorderingen aan de fietsbrug, de Nieuwe Heemsteedsebrug, worden dit jaar stap voor stap zichtbaar. Langs het Amsterdam Rijnkanaal groeit langzaamaan de hellingbaan die eind mei het hoogste punt bereikt. De pijlers waar de fietsbrug op komt te rusten, worden eind juni ingevaren en op hun plek gezet. Ondertussen wordt op de werf in Schiedam gewerkt aan de fietsbrug zelf.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk