Aanstaande zaterdag Sinterklaasintocht

Zaterdag 16 november om 14.00 uur komen Sinterklaas en zijn Pieten aan in Vreeswijk  bij de Oude Sluis. De burgemeester heet Sinterklaas met zijn Pieten daar welkom. Tijdens de intocht varen meerdere schepen mee waaronder de reddingsbrigade. Voor die tijd is er een leuk voorprogramma. Er zijn Klimpieten aanwezig, kinderen zingen Sinterklaasliedjes en er is aan het begin van de Dorpsstraat van 12.00 tot 17.00 uur een speciale Sinterklaasmarkt met kinderactiviteiten. Na aankomst aan wal maakt de Sint in een open voertuig een korte rondgang door Vreeswijk. Het programma eindigt in Vreeswijk om 16.30 uur.

Verkeer en parkeren
Tijdens de intocht van Sinterklaas in Vreeswijk worden veel bezoekers verwacht. De organisatie vraagt u daarom om niet met de auto naar Vreeswijk te komen, maar gebruik te maken van de fiets of het openbaar vervoer. Als u toch met de auto komt, dan is parkeren in de omliggende wijken gewenst. De busdienst rijdt overigens tussen 12.30 en 15.30 uur niet door Vreeswijk.

Wegafsluitingen
De Dorpsstraat (tussen Koninginnenlaan en Mauritsstraat) is op 16 november van 12.00 uur tot 17.30 uur afgesloten. Tussen de Mauritsstraat en de Molenstraat is het van 12.00 tot 16.00 uur afgesloten (voor alle verkeer). De wegsleepregeling is van toepassing, dus parkeren van auto’s is niet toegestaan. De Oude Sluis en de Koninginnenlaan worden zaterdag tussen 12.00 en 16.00 uur afgesloten (voor zover dat noodzakelijk is). Verkeersregelaars zijn aanwezig om bezoekers te begeleiden.

Veiligheid voorop
De gemeente plaatst op verschillende locaties drang- hekken. Vanwege de veiligheid vraagt de organisatie u om kinderen niet op of voor de hekken te plaatsen. De Kippenbrug blijft na de aankomst van de Sint open tot na de rijtoer. De Hoge brug (Molenbrug) op de Lekstraat wordt afgesloten voor het publiek. De terrassen van de horeca langs de route blijven leeg, zodat bezoekers goed zicht op de stoomboot en de Sint hebben.

Fietsenstallingen
Op de Handelskade bij de Wilhelminabrug en op de hoek van de Oranjestraat/Rijnlaan staan fietsenstallingen. Een tip is om niet met de fiets het evenementengebied in te gaan, maar gebruik te maken van de fietsenstallingen.

Cityplaza
Na zijn bezoek aan Vreeswijk vertrekt Sinterklaas met al zijn pieten naar Cityplaza. Om 15.00 uur start het voorprogramma op het verdiepte winkelplein aan de Laag Raadstede voor de ingang van de Jumbo. Tussen 16.00 en 16.15 wordt daar Sinterklaas verwacht. Om 17.15 uur neemt hij weer afscheid.

EHBO-post
De EHBO-post is gevestigd in de Barbarakerk aan de Koninginnenlaan. Daar kunnen ouders ook terecht als hun kind door de drukte mogelijk is zoekgeraakt. Tip is om het mobiele nummer op de hand van uw kind te zetten zodat u gemakkelijk te bereiken bent.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren