‘Eerste Plofparade smaakt naar meer’

Afgelopen weekend was er een hoop te doen in Nieuwegein. Zo vond zaterdag het Geinbeat festival plaats en konden de inwoners van Nieuwegein op zondag genieten van de eerste Plofparade. Om 12.30 uur opende wethouder Ellie Eggengoor de PLOFparade middels een ‘Paradebaan’ op de Plofsluisbrug met ludieke voertuigen.

De wethouder Ellie Eggengoor opent ‘de Paradebaan’

De PLOFparade is een initiatief van stadsmarketingpartners Fort de Batterijen, Down Under, ROC Midden Nederland, SportID, stadstheater DE KOM, Club Rhijnhuizen, het Natuurkwartier en RED Online Marketing.

Tijdens de PLOFparade konden de bezoekers over een route van drie kilometer kennis maken met Fort Jutphaas, de Plofsluis en Fort de Batterijen. Naast leuke activiteiten voor het hele gezin, sport en spel was er verrassend vervoer tussen de forten en de Plofsluis. Het spelen en ontdekken op de drie Waterlinieplekken stond centraal.

Martijn Geerdes van Fort de Batterijen over het initiatief: ‘Geweldig om te zien wat voor leuke initiatieven er zijn ontstaan wanneer Nieuwegein de handen ineenslaat’. Wethouder Ellie Eggengoor: ‘De energie in de stad om de parels van Nieuwegein meer bekendheid te geven, werkt aanstekelijk. Met dit evenement zetten partners gezamenlijk de schouders eronder en hebben zij een leuk evenement gelanceerd voor alle Nieuwegeiners.’

Onze videograaf Bart van Rooijen maakte bovenstaand verslag op Fort de Batterijen aan de Overeindseweg in Nieuwegein. Een veel gehoord geluid is dat dit evenement ‘naar meer smaakt.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk