Drukbezocht Geinbeat viert 25 jarig bestaan!

Het was afgelopen zaterdag een groot feest tijdens de 25ste editie van het het Geinbeat Festival op de Middengaarde in Galecop. De band ‘A Beautiful Lie’ mocht als winnaar van de Kleine Prijs van Nieuwegein het startsein geven voor deze jubileum editie, wat ze met veel overtuiging deden!

Ook dit jaar was de samenwerking met AkoestiCafé een groot succes. De wisselende soorten bands, zorgden voor een zeer gevarieerd publiek, met voor ieder wat wils! Bij de gezellig aangeklede tent van het AkoestiCafé mocht Spatz! het spits afbijten.

Het sfeervolle feest was vanaf het eerste moment helemaal aan, met een enthousiast publiek. Na de optredens van dreampop band Inu Inu op het Geinbeat podium en Americana singer-songwriter Maurice van Hoek in de Akoesticafé tent liet Utrecht Popprijs winnaar Valentino zijn popsound klinken.

In de loop van de middag kwamen er steeds meer mensen het mooi aangeklede festival oplopen en konden genieten van de luisterliedjes van Marcel de Groot en Van Piekeren XL op het akoestische podium. Op het moment dat Spinvis uit Nieuwegein met zijn band het podium op kwam stond het veld vol, en ondanks de regen bleef iedereen genieten van zijn poëtische liedjes.

Ondanks een buitje genoot het publiek van zanger Spinvis uit Nieuwegein

Onder het genot van een patatje van de Bossche Snackmobiel, die door de drukte nog extra aardappelen moest laten bezorgen, of met een burger, spare rib of saté van De Middenhof kon iedereen met een volle maag genieten van het avondprogramma. Ook hier werd het feest voortgezet door de dansbare reggaeklanken van Impulsix en de mooie liedjes van Zoetwater. Mensen gingen los tijdens BlackBoxRed met hun harde gitaarwerk en strakke en drumsound. Ook Scarlet Stories werd zeer gewaardeerd met hun akoestische set. Tijdens de fijne Americana van The Yearlings en de mooie liedjes van Bjorn van Rozen kon je heerlijk genieten van een glaasje fris, wijn, of bier. Ook de Zevenstar bar, waar speciaal bier geschonken werd, had het de hele dag druk.

Tijdens het spectaculaire optreden van The Cinema Escape werd het langzaam donker. De avond werd bij AkoestiCafé afgesloten door niemand minder dan de Nieuwegeinse JosBros, die met zijn Nederlandse Rap iedereen aan het swingen kreeg en er een groot feest van maakte. Op het Geinbeat-podium gingen nog eenmaal de lichten aan en het volume open om het feest in stijl af te sluiten door Money & the Man, die met hun energieke set het publiek nog een keer opzweepte. Het enthousiaste publiek schreeuwde om meer en kreeg nog een laatste toegift.

Daarna werd het langzaam stil. De laatste drankjes werden opgedronken en iedereen verliet op een rustige en gezellige manier het terrein.

‘Het was een geweldig feest voor alle bezoekers, bands, artiesten, partners en vrijwilligers. Geinbeat ziet jullie graag volgend jaar weer terug en ook dan maken we er weer een groot feest van!’ zo laat de organisatie onze redactie weten. Onze videograaf Jos van Vogelpoel maakte bovenstaande video van het optreden van Spinvis op Geinbeat.

One thought on “Drukbezocht Geinbeat viert 25 jarig bestaan!

  1. Anke

    We hebben het grootste deel van het festival bijgewoond en het was met recht een feestje. Goede muziek, leuke sfeer. Ontzettend genoten! Het was al gezellig druk, maar Geinbeat verdient een grotere opkomst.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren