Eerste Model United Nations op Cals

‘Toen ongeveer een jaar geleden alle voorbereidingen begonnen, had ik nooit durven dromen dat het zo’n groot succes zou worden. Maar toch hebben we afgelopen weekend een fantastische eerste conferentie neergezet samen met een geweldige ‘organizing committee’ aldus Gabrielle Vermaak, Secretary General van het Model United Nations.

Ongeveer 130 leerlingen van negen verschillende scholen kwamen in het weekend van 23 en 24 januari 2016 naar het Cals College Nieuwegein om de eerste editie van Cals Model United Nations ooit bij te wonen. Het begon met een openingsceremonie, met gastsprekers Peter Snoeren, de wethouder van onderwijs in Nieuwegein en Wieger Bakker, hoogleraar van de Universiteit Utrecht. Ook mevrouw Heller, schoolleider tweetalig vwo van het Cals College Nieuwegein, gaf een speech over hoe een MUN nu ook op het Cals georganiseerd kon worden.

Hierna gingen alle zogenaamde delegates naar hun comité om daar te debatteren over allemaal verschillende problemen die voor bijna de hele wereld relevant zijn. Natuurlijk ontbrak een feestje ‘s avonds niet. De zondag was nog vol met debatten en de conferentie werd afgesloten met een ‘closing ceremony’.

‘De eerste conferentie was een groot succes en we hopen er een jaarlijks evenement van te maken op het Cals’ zegt Gabrielle Vermaak.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk