Eerste leskist BuitenWijs aan De Evenaar

Leerlingen van groep 5 van de Evenaar in Nieuwegein zijn de eersten die kennis maken met de nieuwe leskisten van het samenwerkingsverband Buitenwijs. Op 24 augustus a.s. overhandigde wethouder Hans Reusch de eerste leskist van BuitenWijs aan Berthe Klomp van groep 5 van de SBO De Evenaar Batau uit Nieuwegein. De Evenaar was niet zomaar uitgenodigd om deze eerste leskist in ontvangst te nemen. Van alle scholen in Nieuwegein nemen zij voor het schooljaar 2011-2012 de meeste NME producten af.

Voor het schooljaar 2011-2012 heeft BuitenWijs 16 nieuwe lesproducten ontwikkeld voor de leerlingen in het Primair Onderwijs over natuur- en duurzaamheidsthema’s. Dit aanbod kwam tot stand dankzij de samenwerking tussen de gemeenten Nieuwegein, IJsselstein, Houten en Lopik (BuitenWijs – samen sterk in NME). Doordat de vier gemeenten samenwerken kunnen er kwalitatief goede handleidingen gemaakt worden en kunnen alle materialen en kisten nieuw aangeschaft worden. Zo streeft BuitenWijs ernaar om ‘grote’ en ‘kleine’ mensen natuurervaringen op te laten doen waardoor zij wijs omgaan met hun eigen omgeving.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren