Katern

Eerste hardloop clinic Nedereindseberg een succes

Hardlopen en vooral traillopen is een sport die in Nederland steeds populairder wordt en ‘blessures wil je voorkomen’, aldus mede-organisator Martijn van Veenendaal van de Nedereindsebergloop. Wanneer je hardlopen onjuist uitoefent of niet beschikt over juiste materialen, is het risico op blessures stukken groter. ‘Wij willen graag dat veel lopers meedoen met de Nedereindsebergloop op 5 november, maar we vinden het wel belangrijk dat de lopers zich goed voorbereiden. Dit is voor ons een aanleiding geweest om kosteloos hardloopclinics aan te bieden. Dit gebeurd in samenwerking met BodyRun en Paul Zwama’ aldus van Veenendaal.

Zondag 17 september jl. werd de eerste van de drie loopclinics ter voorbereiding van de Nedereindseberg loop gehouden. De lopers werden verwelkomd bij BodyBusiness in IJsselstein door Marsel Wiegand Bruss, professioneel hardlooptrainer van BodyRun die de clinic verzorgde. De focus lag deze keer op rompstabiliteit, belangrijk om efficiënter met je kracht om te kunnen gaan tijdens het hardlopen. Na oefeningen in de zaal te hebben gedaan, zijn ze naar het Jolandeplatsoen gelopen, om daar loopscholing te krijgen. Waarbij de nadruk wederom lag op stabiliteit.

De volgende clinics (1 en 22 oktober) vinden plaats bij de Nedereindseberg waarbij er meer op looptechniek tijdens een trail en heuvelachtig terrein wordt getraind. ‘Naast dat het gezellig is, is het ook vooral handig om tips krijgen waarmee ze de Nedereindseberg makkelijker en veiliger kunnen bedwingen’ aldus van Veenendaal. Voor de clinics zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, opgeven kan via de mail: info@nbloop.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk