Stoptobercamper bij St. Antonius Ziekenhuis op 19 september

Op 1 oktober start de vierde editie van Stoptober. Stoptober geeft iedereen die wil stoppen met roken alle steun om 28 dagen niet te roken. Ter promotie staat de Stoptobercamper op 19 september ij de hoofdingang van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Bezoekers kunnen er tussen 10.00 – 12.00 uur terecht voor informatie, tips en inschrijven. Wethouder Johan Gadella is ook aanwezig. Hij geeft samen met Marjolein Drent, longarts/hoogleraar van het Antonius Ziekenhuis en ambassadeur van de stichting Rookpreventie, om 11.30 uur de aftrap van de Stoptobercampagne in Nieuwegein.

Wethouder Johan Gadella: “De kracht van Stoptober is de positieve aanpak en d onderlinge samenwerking en steun. Bekende en onbekende Nederlanders helpen elkaar. Deze positieve aanpak past bij Nieuwegein. De camper maakt onderdeel uit van de Lijfsyleweek in Nieuwegein, van 16 tot en met 24 september. Diverse Nieuwegeinse organisaties zetten zich een week lang in voor de gezondheid van Nieuwegeinse inwoners. Een week vol leuke activiteiten, workshops en lezingen op het gebied van gezondheid. Stoppen met roken past daarbij!”

Camper
Op 19 september staat de camper van 10 uur tot 12 uur bij de hoofdingang van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Medewerkers van de GGD regioUtrecht, (huis)artsen en SportID zijn deze dag bij de camper aanwezig zodat stoppers hun vragen kunnen stellen. Zij geven tips over stoppen met roken en delen promotiematerialen uit zoals polsbandjes, visitekaartjes en flyers om mensen te enthousiasmeren om mee te doen aan Stoptober. Bezoekers kunnen zich ter plekke inschrijven om mee te doen.

Stoptobercampagne
Op meerdere plekken als gemeentehuizen, bibliotheken en ziekenhuizen, consultatiebureaus hangen de Stoptoberposters. Ook de huisartsen en sportverenigingen (buurtsportcoaches) in de regio zullen dit jaar aandacht zoveel mogelijk mensen informeren over de actie Stoptober en mensen stimuleren de uitdaging aan te gaan.

Stoptoberapp
Voor deelnemers aan Stoptober is er een speciale gratis Stoptober-app. In deze app staat wat stoppen met roken betekent voor je gezondheid. Deelnemers ontvangen dagelijks tips en lezen wat ze zoal kunnen verwachten gedurende die 28 dagen.

Meedoen aan Stoptober
Inschrijven voor Stoptober kan via de website www.stoptober.nl De Stoptober-app kan vanaf 28 september gedownload worden (met bewijs van inschrijving). De 28 dagen niet roken-reis start vervolgens op 1 oktober.

Stoptober voor bedrijven
Naast ondersteuning voor individuele deelnemers, heeft Stoptober een speciaal aanbod voor bedrijven en organisaties die stoppen met roken bij hun medewerkers onder de aandacht willen brengen.

One thought on “Stoptobercamper bij St. Antonius Ziekenhuis op 19 september

  1. J.G. Verkerk

    Ik ben Joop Verkerk, oud Marinier van lichting 1964-3. In de opleiding hadden wij van ieder uur 10 minuten strootje roken. Wij draaiden een zeemans shag op de knie van zware van Nelle. Ooit kreeg ik een longontsteking en dreigde een opname IC. Ik werd met behulp van de huisarts genezen verklaard. Dat is inmiddels ca. 35 jaar geleden. Nooit meer gerookt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren