Eerste gespreksronde nieuw horecabeleid Nieuwegein

Wat vindt u belangrijk als het gaat om toekomstige horeca in Nieuwegein? Waar is welke soort horeca gewenst? Wat missen we en wat kan beter? Daarover praat de gemeente Nieuwegein graag met haar inwoners. Het doel is een nieuw horecabeleid voor de komende tien jaar. In samenwerking met u als inwoner, (horeca-)ondernemer en/of vertegenwoordiger van een belangengroep.

In de eerste gespreksronde verzameld de gemeente Nieuwegein de belangrijkste onderwerpen en vraagstukken. De gemeente organiseerde daarom eind november en begin december 2022 bijeenkomsten in Theatercafé DE KOM. Bij alle bijeenkomsten heeft een onafhankelijke gespreksleider de gesprekken begeleid.

Swipen over de toekomst van horeca
Jongeren geven tussen 19 en 31 januari hun mening via de site Swipocratie, door te swipen op hun eigen telefoon. De gemeente Nieuwegein: ‘We zetten de digitale participatietool Swipocratie in om de mening onder jongeren te peilen. Op een laagdrempelige manier worden aansprekende beelden en stellingen in 3 minuten voorgelegd. Jongeren geven tussen 19 en 31 januari hun mening via de site Swipocratie, door te swipen op hun eigen telefoon. Ook meedoen? Klik dan hier.’

Toename horeca in Nederland
Door de jaren heen zijn er in onze stad allerlei nieuwe vormen van horeca bijgekomen. Het huidige horecabeleid is al dertig jaar oud. Er staan niet heel veel details in. En het gaat vooral over de Binnenstad, Jutphaas en Vreeswijk. Nieuwegein had toen achttien horecavestigingen. Op dit moment zijn er 109 vestigingen, verdeeld over de hele stad.

Met de ontwikkeling van Het Klooster, Rijnhuizen en City (Doorslagzone) komt er ook weer nieuwe horeca bij. De horeca vernieuwt zichzelf steeds weer. Er ontstaan vaak en veel nieuwe concepten. Daarom wil de gemeente samen met de stad werken aan een nieuw horecabeleid.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk