Eerste bidons uitgereikt door mascotte Joggy en wethouder John van Engelen

Vrijdag 16 tot en met zaterdag 24 september stond Nieuwegein in het teken van de Nationale Sportweek. Naast de sport- en beweegactiviteiten speelde het thema een gezonde leefstijl een grote rol. Water drinken is daarin een belangrijk onderdeel. Daarom deelde de nieuwe mascotte Joggy op vrijdag tijdens de Kids Day bidons uit aan 5.000 basisschoolleerlingen. Samen met wethouder John van Engelen gaf Joggy de eerste bidons aan de kinderen van groep 5 op basisschool de Trompetvogel.

Wethouder John van Engelen en Joggy reiken de eerste bidons uit aan de leerlingen van basisschool de Trompetvogel in Nieuwegein

De nieuwe mascotte Joggy wil kinderen op een leuke en laagdrempelige manier eraan herinneren dat het belangrijk is om lekker in je vel te zitten. Lekker in je vel zitten wordt bevorderd door voldoende beweging, gezonde voeding, goed slapen én water drinken. In alle klassen is een video afgespeeld waarin Joggy laat zien waarom de kinderen deze bidon krijgen en wat het belang is van voldoende water drinken. Daarnaast zijn enkele scholen nog dieper op het onderwerp ingegaan met een gastles van Way of Lijf.

SportID Nieuwegein, organisator van de Nationale Sportweek in Nieuwegein, wil vanuit het project JOGG, Gezonde jeugd – Gezonde toekomst, jongeren stimuleren om water te drinken. Daarnaast smaakt water natuurlijk het beste nadat je in beweging bent geweest. Het was dan ook een sportieve dag voor deze basisschoolleerlingen en ook voor de peuters. Sport- en beweegaanbieders uit Nieuwegein en studenten van het sportcollege ROC Midden Nederland zorgden voor diverse beweegactiviteiten in en rondom de scholen en kinderdagverblijven.

Sportaanbieder Monkey Moves geeft een beweegles aan de kinderen van het kinderdagverblijf De Blokkendoos

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk