Eenvoudige manieren om energie te besparen

Energie is een centrale economische factor voor elk land en in het bijzonder voor elk huishouden in elk land. Regeringen beschouwen energie zowel als een economische impuls als als een politieke factor die de broodnodige stemmen kan genereren voor elke grote verkiezing. Hoewel deze regeringen meer energie zoeken, overwegen ze niet allemaal, in feite een paar, manieren om energie te besparen. Dat is altijd overgelaten aan de huiseigenaren en ondernemers die meer te verliezen hebben in termen van geld als ze niet houden van eenvoudige, beproefde manieren om energie te besparen. Hiervoor worden de eenvoudige manieren om energie te besparen gegeven, omdat ze, zoals eerder gezegd, meer te verliezen hebben.

Vervang de gloeilampen
Dit is een eenvoudige energiebesparende tip om te doen, maar een die je op de lange termijn veel energie en een hoop geld zou besparen. In feite worden de traditionele wolfraamgloeilampen uitgefaseerd, maar voordat ze dat doen, kun je ze beter uitfaseren en vervangen door de energiebesparende lampen die tot 80% minder energie verbruiken dan hun traditionele, verouderde tegenhangers.

Bewaak de meter
Ze zeggen dat het belangrijk is om je vijand te kennen voordat je hem gaat bevechten; hetzelfde geldt voor de energie-invoerapparaten van je huis of bedrijf. Je moet inzicht hebben in de hoeveelheid energie die je huis of bedrijf per maand verbruikt. Dit biedt je een waardevolle indicatie van hoeveel verbruikt en hoeveel er per maand kan worden bespaard. Bovendien zal het belangrijk zijn om rond te lopen om de belangrijke plaatsen en punten te vinden waar energiebesparing kan worden gedaan.

Let op energielekken
De meeste huiseigenaren en bedrijfseigenaren zijn zich er nooit van bewust dat de lekken via elektrische leidingen een groot percentage van de energieverspilling veroorzaken. Daarom moet je controleren op deze lekken en elektrisch aangedreven gereedschap gebruiken in plaats van perslucht om je veel te helpen bij het beperken van de lekken.

Kijk naar je radiatoren
Zorg ervoor dat er geen meubels je radiatoren blokkeren, want elke keer dat de temperatuur daalt, wordt ongeveer 8% van de verwarmingskosten bespaard. Het uit- of uitschakelen van de radiatoren moet vooral worden verhoogd op plaatsen die niet permanent zijn om enorme hoeveelheden energie te besparen. Dit is een vrij eenvoudige manier om energie te besparen en moet als belangrijk worden beschouwd als je echt wilt besparen op energieniveaus en kosten. Op het internet kun je bovendien lezen over radiatoren zodat je precies weet hoe energie besparen mogelijk is.

Verlaag de temperatuur van je water
Zo bespaar je ook nog eens veel energie. De kachel is een veelvoorkomende en meedogenloze energieverbruiker en daarom moet je er alles aan doen om ervoor te zorgen dat hij niet op of overmatig water verwarmt.

Plaats geen thermostaten in bepaalde ruimtes
Thermostaten eisen dat ze, om energie te besparen, niet in de buurt van machines worden geplaatst die energie of warmte afgeven. Plaatsen waar je te maken krijgt met directe zonnestralen zijn andere plekken waar je de thermostaat beter niet in de buurt kunt plaatsen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk