Een taart voor de klas met het minste verzuim

Een lekkere taart voor de klas met het minste verzuim; dat was de beloning die donderdag 19 maart uitgedeeld werd door wethouder Peter Snoeren op het Anna van Rijncollege tijdens de Dag van de Leerplicht. Een moment om stil te staan bij het belang van het halen van een startkwalificatie. Met een diploma op zak heb je nu eenmaal een betere kans op een goede en passende baan in de toekomst.

Om zoveel mogelijk leerlingen en hun ouders hiervan bewust te maken en te stimuleren door te zetten en dat diploma ook daadwerkelijk te behalen, organiseerden gemeentes en scholen allerlei acties. Ook in Nieuwegein. Op iedere Nieuwegeinse school voor Voortgezet Onderwijs werd de klas met het minste verzuim getrakteerd op wat lekkers voor hun inzet. De klas van het Anna van Rijn College locatie Harmonielaan ontving de traktatie uit handen van onderwijswethouder Peter Snoeren.

De landelijke Dag van de Leerplicht vond dit jaar voor de tiende keer plaats. De leerplichtwet heeft het doel dat alle kinderen vanaf hun vijfde jaar tot hun 18e, of tot het behalen van een startkwalificatie, volledig leerplichtig zijn. Een startkwalificatie is een havo-, vwo-, of MBO2 diploma. De kwalificatieplicht is bedoeld om jongeren een diploma te laten halen en schooluitval tegen te gaan. Met een diploma op zak vergroten zij de kans op een passende en leuke baan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk