Een nieuwe ‘Jan(tine) met de Pet’

Vandaag kregen wij een vraag binnen hoe het mogelijk was dat een raadslid in Nieuwegein ‘tot vervelends aan toe’ adviezen geeft op Facebook en daarmee lieve gemotiveerde vrijwilligers beschadigd. Of er aandacht aan mocht worden besteed. Het gaat om de wijk Fokkesteeg. Ok, daar rommelt het al een tijdje. Fokkesteeg is de wijk waar dit raadslid zich in zijn scootmobiel voortbeweegt. En echt, dit is niet NEP! NEP? Als je het omdraait lijkt het wel PEN! GatVERDAMme denkt de inzender dan gelijk als ‘Jan met de Pet.’

De inzender: ‘Een raadslid – die zichzelf graag volksvertegenwoordiger noemt of bewoner -, dat altijd overal zijn ‘plasje overheen wil doen.’ Nee, ik zal geen namen noemen, maar ik geef een kleine hint: het begint met “Ver” en eindigt met “dam. Voorbeelden noemen is eigenlijk niet nodig. Iedereen heeft zijn gezeik wel eens gelezen. Vrijwilligers moeten naar hem luisteren en als je dat niet doet, dan heeft hij beet. Tot diep in de nacht gaat hij door en daagt uit tot discussie. En o wee, als je dan nog niet bent bekeerd, dan ga je aan de schandpaal.’

Verdam is de afvallige raadslid van Ieders Belang die nu bijna 4 jaar lang als eenmansfractie ‘geld verdiend’ door niets in te brengen in de gemeenteraad van Nieuwegein.

Nu is ‘Nieuwegein Sociaal’ het slachtoffer. Hardwerkende vrijwilligers die een oproep doen op Facebook. Ze vragen mensen mee te doen aan een Paasaktie. Zoiets als de bekende Berenjacht maar dan anders.

De oproep was: “Wij zijn op zoek naar bewoners die met ons mee willen doen om grote paaseieren te verstoppen in bijvoorbeeld de voortuin. Wij horen het graag!”

Één van reacties van de VERDAMper was: “Tja, elk persoonlijk advies wordt echter door N (Redactie: Nathalie Nagtegaal – Goedgeluk) in de wind geslagen. Geen besef van haar sociaal maatschappelijke verantwoordelijkheid als “organisatie” DAT financieel ONDERSTEUND wordt door een Wijknetwerk, dat ook weer gelden krijgt van de gemeente. Toch weer een nadere oproep doen, en mijn goedbedoelde oproep in de wind slaan, gaat mij echt te boven. Ook als gemeenteraadslid, en bezorgde inwoner.”

De inzender: ‘En dan vraag ik me af… hoe kan dit?? Een raadslid die wordt betaald door de gemeente. Je weet wel gemeenschapsgeld. Hij mag het wel verkwisten, anderen mogen er geen mooie dingen van doen. Het wordt tijd dat er eind wordt gemaakt aan deze intimidatie en digitale stalking door nota bene een gekozen volksvertegenwoordiger. ‘gatVERDAMme.’

Uw bijdrage
Heeft u ook een pet op of meerdere petten of helemaal geen pet op, maar zit u wel iets dwars of wilt u uw ongenoegen óf genoegen delen met onze lezers? Dat kan! Stuur uw verhaal naar onze redactie en Jan of Jantine of ………….. gaat ermee aan de slag. Wij spreken algehele anonimiteit af, daar is deze rubriek voor. Gegarandeerd!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk