Nummer twee van ieders Belang verlaat de partij

De verkiezingen zijn nog niet begonnen of het is alweer hommeles binnen de Stadspartij ieders Belang. De nummer twee, Frank Verdam, heeft zich laten schrappen van de kieslijst. Ook de nummer vier, Saskia Kersbergen is vertrokken. Wat er precies is gebeurd wil de fractie niet zeggen. Beide staan nog wel op de stemlijsten want het was te laat om hen daarvan af te halen. Wel zijn beide  verwijderd van de website van ieders Belang en missen we Verdam nu als nummer twee op de website van de partij en is Kersbergen’s foto verwijderd. Het is onduidelijk of beide hun zetel opgeven als zowel Verdam als Kersbergen genoeg voorkeursstemmen krijgen. Wel geven beide te kennen dat ze niets meer met ieders Belang te maken willen hebben.

Geschrapt van de website

Begin maart stond Verdam nog vrolijk op de foto met de nummer ėėn aan zijn zijde (Jacqueline Verbeek) in Vreeswijk. ieders Belang stond de afgelopen maanden al eerder in het teken van ruzies. Zo hebben medio februari 2017 meerdere raadsleden zich afgesplitst van de partij en was het touwtrekken om de partijnaam. Deze raadsleden en enkele commissieleden zijn nu de partij Lokale Vernieuwing begonnen. Zij beschuldigden Verbeek van fraude. Dit is echter nooit bewezen.

De huidige lijsttrekker Jacqueline Verbeek stond aan de wieg van Ieders Belang. Het is een samenvoeging van Leefbaar Nieuwegein en TROTS Nieuwegein. In 2013 was Verbeek lijsttrekker voor de lokale partij en daarna fractievoorzitter.

Frank Verdam geheel links met rechts naast hem Jacqueline Verbeek

Vanavond is bekend geworden dat zowel Verdam als Kersbergen het niet eens waren met de structuur binnen de partij en de huidige ingeslagen koers. Ook zou er geen democratie zijn binnen de partij. Van ieders Belang wilde niemand commentaar geven zo vlak voor de verkiezingen.

 

One thought on “Nummer twee van ieders Belang verlaat de partij

  1. Maurice

    Duidelijk blijk van ego’s die niet opzij gezet kunnen worden. Wederom laat dit soort partijen zien dat er groot gebrek is aan professionals.Een stad als Nieuwegein is zeker niet gebaat hierbij. Mijn advies is, ga terug naar de tekentafel en zet eerst een organisatie neer met een goed bestuur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren