Een mooie tuin met weinig werk: zo doe je dat!

Niet iedereen is in de wieg gelegd voor tuinieren, maar je hoeft zeker geen groene vingers te hebben om toch een mooie tuin te creëren. Wij geven je hier wat tips! Want we zitten midden in de lente en dan willen we lekker te tuin in! Een tuin inrichten is helemaal geen hogere wiskunde. Alleen al wat simpele toevoegingen kunnen een wereld van verschil maken.

Decoraties
Dit klinkt makkelijk, je zet hier en daar een leuk beeldje neer en je bent klaar, toch? Om te voorkomen dat het straks geen mengelmoes aan bij elkaar geraapte spullen wordt, is een thema bedenken misschien wel handig. Ga je bijvoorbeeld voor allemaal plantenbakken en potten in eenzelfde kleur of stijl. En wie zegt dat je alleen binnenshuis decoraties kunt ophangen? Overweeg eens aankleding als spiegels en schilderijen in de tuin. Zie de schutting of muur in je tuin als een muur in je huis, wat voor dingen heb je daar hangen? Wie weet past de decoratie die je binnen hebt staan ook wel buiten. Voilà, je kan zomaar een thema hebben.

Zithoek
Dit is toch wel echt de basis voor een drankje met vrienden op een zomerse avond, barbecues met het hele gezin of voor een rustmoment voor jezelf. Tuinmeubelen kunnen niet ontbreken in je tuin, tenzij je op de grond wilt zitten. Je kan beginnen met tuinstoelen en een tuintafel, met daarnaast een loungeset en wellicht een ligbed nu je toch bezig bent. Voordat je verdwaalt in de eindeloze mogelijkheden, moet je wel eerst weten hoe groot je veranda of terras is en bepalen wat er goed zou kunnen passen.

Stenen
Ja, je leest het goed: stenen. Hoe meer groen je hebt hoe meer onkruid er ontstaat, wat een probleem kan worden als tuinieren niet je favoriete bezigheid is. Want al dat groen moet je bijhouden. Het leggen van kiezels, grind, zand of keien zorgt voor weinig onderhoud, maar het ziet er toch netjes en verzorgd uit. Echter, ook al heb je niet die groene vingers, zorg wel voor een beetje groen in je tuin. Een tuin met enkel stenen is praktisch, maar niet goed voor het afvoeren van regenwater. Kies dus liever voor grind of voor stenen met wat borders groen.

Verlichting
Het creatief plaatsen van eenvoudige lichten maakt je tuin sfeervol. Je kan bijvoorbeeld lichten achter planten zetten of tegen de schutting aan, voor een speels effect. Door te variëren met de plek van je verlichting, kun je bepalen op welke punten je het accent legt. Stijlvolle verlichting waar goed over nagedacht is, geeft een chique uitstraling, waar je eigenlijk helemaal niet veel voor hebt moeten doen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren