Geen ondernemersclaims Nieuwegein bij Stedin

De door de stroomstoring getroffen ondernemers in Nieuwegein gaan geen schade verhalen bij netbeheerder Stedin. Die schade wordt geheel vergoed door verzekeraars. Dat zei dinsdag een woordvoerder van de Stichting Middenstandcentrale Nieuwegein, de overkoepelende ondernemersorganisatie in de gemeente. Nieuwegein werd op 22 juni getroffen door een grote stroomstoring.

Stedin adviseerde ondernemers al hun schade te claimen bij hun verzekeraar. Mocht die niet uitbetalen, dan konden de bedrijven een claim indienen bij de netbeheerder. Volgens de woordvoerder van de ondernemersorganisatie is dat nu niet meer aan de orde. ‘De Nieuwegeinse ondernemers zijn tevreden.’

Hoeveel schade de ondernemers precies hebben geleden is overigens niet precies bekend. Elke ondernemer heeft dat voor zichzelf uitgezocht. Het ging volgens de woordvoerder om behoorlijke bedragen.

Afgelopen maandag maakte Stedin bekend dat de stroomstoring, waarbij duizenden huishoudens en bedrijven in Nieuwegein urenlang zonder stroom kwamen te zitten, het bedrijf ruim 2 miljoen euro gaat kosten. Dat bedrag wordt uitbetaald aan getroffen huishoudens.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk