Een depressieve naaste? Aandacht voor uzelf!

Een nieuwe zelfhulpcursus voor familieleden, partners en betrokkenen van een depressieve persoon, om overbelasting te voorkomen en/of te verminderen.

Hebt u een naaste (bijvoorbeeld broer, zus, vriend of ouder) die kampt met een depressie? Kost het u moeite om op een voor u beiden gezonde manier om te gaan met deze situatie? Loopt u hierdoor zelf rond met stressklachten of een gevoel het niet meer te weten? Zoekt u informatie en ondersteuning om overbelasting te verminderen of te voorkomen? Misschien is de zelfhulpcursus van Altrecht Preventie dan iets voor u.

De zelfhulpcursus is bedoeld voor volwassenen die een depressieve naaste hebben en in deze situatie problemen ervaren en er last van ondervinden. Door het doen van deze cursus leert u inzicht te krijgen in het ziektebeeld en daarmee in de gevoelens en gedrag van uw naaste. Daarnaast krijgt u informatie en suggesties over verschillende manieren van omgaan met deze situatie, waardoor u kunt werken aan een gezonder omgaan met de situatie, zowel voor u als voor uw naaste.

De cursus volgt u met behulp van een werkboek. Dit werkboek bestaat uit verschillende hoofdstukken met informatie, opdrachten en oefeningen, die u in zes tot acht weken thuis doorwerkt. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld: oorzaken, gevolgen (ook voor u als naaste) en signalen van het ziektebeeld, overbelasting en communicatie- en omgangsvormen. Hierbij hebt u wekelijks of om de twee weken telefonisch contact met een persoonlijke coach, met wie u de vragen bespreekt die u hebt over de tekst, de gemaakte oefeningen of de opdrachten. De kosten van de zelfhulpcursus zijn € 25,00.

Belangstellenden kunnen zich telefonisch aanmelden voor deze zelfhulpcursus bij Altrecht Preventie, telefoon 030 – 699 91 50.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk