Een BM’er gaat met pensioen

Na heel wat jaren hard werken, zwemles geven, zorgen en zwoegen, mag Wim Verweij van zijn pensioen gaan proeven. Zijn collega’s: ‘We gaan Wim heel erg missen en willen via deze weg één van de boegbeelden van Merwestein een waardig afscheid geven. Een Bekende Merwesteiner gaat met pensioen, dus hierbij een ode aan Wim.’  De opties om extra pensioen te creëren.

Misschien ken je Wim Verweij wel, een vriendelijke, inmiddels kale man, die met een grote glimlach door Merwestein loopt. Iedereen die hij tegenkomt groetend. De kans dat jij zwemles hebt gehad van Wim als je in Nieuwegein bent opgegroeid is heel groot, want Wim heeft honderden, nee, duizenden kinderen zwemles gegeven.

Historie
Wim wilde altijd al in het zwembad werken. Toen hij 16 jaar was deed hij de opleiding voor zwemonderwijzer in Utrecht en hij haalde zijn diploma in 1977. Stagelopen deed Wim in zwembad de Pinguïn, toen gevestigd in Vreeswijk. Van 1978 t/m 1983 heeft Wim in verschillende (buiten)baden gewerkt in Lopik en Vleuten. De stap naar Merwestein kwam in 1983 toen er een vacature werd uitgezet. Wim reageerde en werd toen een Merwesteiner. Binnen Merwestein deed Wim van alles, schoonmaken, toezicht houden en zwemles geven. Zijn leidinggevende kwaliteiten vielen op en vanuit de functie zwemonderwijzer groeide Wim door naar ploegleider. In 1998 werd hij Hoofd Zwemzaken bij Merwestein en deze functie heeft Wim tot nu toe met verve vervuld.

Persoonlijk
Wim is een mensen mens, iemand die met veel gevoel met anderen omgaat. Hij vindt het heel belangrijk dat iedereen om hem heen het naar zijn zin heeft. Dit laat zien wie Wim is, sociaal, empathisch en betrokken. Zo heeft Wim ook altijd voor ‘’zijn mensen’’ gezorgd. Want zo zag Wim zijn collega’s, hij stond voor en tussen hen in. Wim probeert ook altijd goed te doen voor anderen, in kleine en in grote dingen, want wie goed doet, wie goed ontmoet, is een bekende frase uit zijn vocabulaire.

In functie
Ook al zat Wim boven in het ‘’hok’’ of het ‘’aquarium’’, hij bleef altijd betrokken bij het werk beneden op de vloer. Hij stond geregeld met zijn benen in het water. Lesgeven, kinderen zwemvaardigheden leren, het organiseren en presenteren van het diplomazwemmen, Wim heeft het tot het laatst met heel veel plezier gedaan. Hij was altijd benaderbaar om even aan te schieten voor zijn collega’s. Even koffiedrinken, binnenlopen, of iets vragen, het kon altijd. De behoefte van zijn collega’s stonden altijd heel hoog op zijn prioriteitenlijst.

‘Wim was niet bang om verantwoordelijkheid te dragen, dit heeft soms ook een keerzijde als je in een zwembad werkt. Gebeurtenissen die veel impact hebben gehad op Wim, hebben hem gevormd in zijn werkend leven. Ondanks de vracht die hij hierdoor te dragen kreeg, is hij altijd respectvol, vriendelijk en zorgzaam gebleven. Gelukkig blijven de mooie momenten de overhand houden en kan Wim samen met ons terugkijken op een geweldig werkend leven. Bezoekers, gasten, leskinderen en collega’s gaan Wim allemaal heel erg missen. Maar we gunnen hem een fijne tijd waarin Wim al zijn hobby’s kan gaan uitoefenen zonder werkdruk. Wim heel erg bedankt!’ aldus het bestuur en de collega’s van Merwestein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk