Portret van de week: ‘Wie is daar hoofd zwemzaken van Merwestein?’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Wim Verweij, van badmeester naar hoofd zwemzaken in zwembad Merwestein!

Natuurlijk helemaal blij met het behalen van de eerste prijs tijdens de ZwembadBranche Dag. Hierbij werd Merwestein voor de tweede keer op rij: ‘Zwembad van het Jaar’ in de categorie met meer dan 200.000 bezoekers per jaar!

Arend: ‘Met uitgestoken hand kwam het Portret van deze Week de trap binnen Zwembad Merwestein af: ‘Arend!’ om me vervolgens, nadat wij elkaar de hand schudden, te vragen ‘Is dat jóuw telefoon?’, daarbij wijzend op een telefoontje dat op een van de banken in de hal ligt. Nee, het is níet mijn telefoon en ik kan me ook niet herinneren wie daar heeft gezeten en het apparaatje wellicht is vergeten. ‘Ja’, zegt Wim, het Portret, ‘daar ben ik zo in getraind, ongewone dingen vallen me gewoon op!’. Mooi! Zeker in zíjn functie. Dan zoeken we verschillende plekken op voor en binnen Merwestein. Pratend, luisterend, lachend… en steeds weer klikt de camerasluiter.

Lees de antwoorden van Wim Verweij op de vijf (altijd dezelfde) vragen en maak nader kennis met hem, met ‘zijn’ Merwestein en met wat hij vindt van Nieuwegein.’

Wie ben je?
Mijn naam is Wim Verweij, getrouwd met Annemieke en vader van 4 kinderen. Ik heb een kleinzoon van 1 jaar: Mick! Ik woon al 36 jaar met veel plezier in IJsselstein.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben werkzaam bij sportcomplex Merwestein. Mijn functie is hoofd zwemzaken. Ik werk hier sinds 1983. Van badmeester naar hoofd zwemzaken! Hierdoor ben ik best een bekende Nieuwegeiner. Veel kinderen zwemmen geleerd. Nog steeds actief op de (zwembad)werkvloer. Altijd bij het diploma zwemmen en in de vakanties zwemles geven en bijspringen bij het toezichthouden, wanneer het druk is!

Mijn hobby’s zijn sporten, sport kijken, vakantie, uiteten!

Hoe lang woonde je in Nieuwegein?
Ik ben in Vreeswijk geboren en heb 24 jaar op het dorp aan de Prins Hendriklaan gewoond. Dus ben ik van geboorte een Nieuwegeiner, maar ondertussen een IJsselsteiner! Door mijn werk in het zwembad ben ik economisch gebonden aan en ken ik heel veel mensen in Nieuwegein.

Wat vind je van Nieuwegein?
Ik vind Nieuwegein een echte stad geworden. Met mooie en minder mooie wijken! Ik kom nog steeds graag op het ‘dorp’. Maar bijna alle winkels zijn verdwenen. Er zijn allen nog maar restaurantjes. Dit komt natuurlijk door de grote winkelcentra. Maar het is wel jammer!

Natuurlijk begrijp ik wel dat een groot winkelcentrum past bij een plaats als Nieuwegein. Mede door City Plaza trekt Nieuwegein veel winkelend publiek van buiten de stad aan! Ook de bibliotheek en De Kom voldoen aan de eis van toplocatie. De bioscoop daarentegen blijft ver achter op Utrecht en omgeving.

De Beatrixsluis is een prachtig bouwwerk. Tot slot is betaald parkeren een melkkoe voor de gemeente.

Met veel verschillende sportverenigingen met mooie accommodaties vallen de sportprestaties mij tegen! Nieuwegein heeft 3 voetbalverenigingen, die naar mijn mening op een hoger niveau zouden moeten spelen Voor een plaats als Nieuwegein zou de hoofdklasse of hoger niet misstaan! Ik denk dat Nieuwegein hierin achter blijft. Sport kan Nieuwegein meer bekendheid geven!

Merwestein is in 2017 zwembad van het jaar geworden. Op dit moment hebben wij bijna 1300 kinderen op zwemles. De zondagen zijn gevuld met ouders die met hun kinderen komen zwemmen En gemiddeld trekken er iedere week rond de 1000 mensen met veel plezier hun baantjes. Kom eens kijken hoe leuk Merwestein is!

Wat kan er beter in Nieuwegein?
Ik vind dat er voor de jeugd te weinig wordt georganiseerd. Er is geen discotheek en in de vakanties zie ik dat er maar weinig te beleven is! Gelukkig doen mijn collega’s van SportID goed werk met het organiseren van activiteiten. We willen met z’n allen gezond blijven en blijven bewegen. Het is natuurlijk niet alleen een taak van de gemeente of van volwassenen. Maar als je de jeugd niet de uitdaagt en ze de gelegenheid niet geeft gaan ze ook niets doen!

In de vakanties kunnen ze komen zwemmen. Daarnaast kunnen ze meedoen met de activiteiten van SportID. Maar de sportverenigingen zouden vol moeten zitten!!

Tot slot zouden de parken centraler mogen liggen en meer gebruikt moeten worden door ouders met kinderen om te wandelen en te recreëren!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren