Duurzame loftwoningen in Nieuwegein

In opdracht van Faay Vianen B.V. heeft Koninklijke Saan de afgelopen weken 225 prefab units geplaatst in Nieuwegein. Hier wordt het voormalig onderwijsgebouw ‘De Brinkwal 7’ getransformeerd naar 25 duurzame loftwoningen, met tuin, voor starters volgens het plug-and-play-principe. De woningen worden gemaakt met behulp van prefab-elementen; zoals een complete keuken, badkamer of entree. Deze elementen zijn te vergelijken met grote legoblokken waarmee binnen de bestaande gebouwstructuur een woning wordt gevormd.

In mei heeft Saan het transport van de binnenwanden van de fabriek in Vianen naar de bouw verzorgd. In Nieuwegein zijn de binnenwanden gelost met een TK 80 LT van de vrachtwagen. Daarna zijn de wanden in twee fasen intern getransporteerd naar de 1ste etage en begane grond van de woningen.

Vorige week heeft Saan het transport van sanitaire units (toiletten, keukens en badkamers) en technische kasten van de fabriek naar de bouw verzorgd. Op de bouw zijn de units gelost van de Saan vrachtwagens met een 2,5 ton’s heftruck. Vervolgens zijn alle units op volgorde van woningnummer naar binnen gebracht en getransporteerd, zodat de door de koper bestelde badkamer en keuken ook in de juiste woning geplaatst zijn.

De afgelopen week hebben diverse Saan medewerkers de units op de gemarkeerde maatvoering van de vloer geplaatst. Het waterpas stellen van de units vormde nog een flinke uitdaging maar ook deze klus is weer prima verlopen.

Voor het halen van de ‘lean’ planning is met veel flexibiliteit van alle betrokken partijen aan dit project gewerkt. Vooral de korte doorlooptijd zorgde voor een complexe en strakke planning.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren