Duurzame Dag in Nieuwegein

Nieuwegein staat op koopzondag 26 mei in het teken van duurzaamheid. Want duurzaamheid is al op tal van plekken zichtbaar en minder zichtbaar aanwezig en velen zijn al actief. Meer dan 60 partijen werken samen aan de invulling van deze dag! De activiteiten zijn gratis en vinden plaats in het Natuurkwartier en in de binnenstad. Met een fietstaxi of paard-en-wagen kunnen bezoekers van de ene naar de andere locatie.

In het Natuurkwartier zijn er allerlei activiteiten voor kinderen en hun (groot)ouders. Het jaarlijks terugkerend Lentefeest is in een nieuw jasje gestoken. Op de kinderboerderij worden de schapen geschoren en kunnen kinderen knutselen met wol. Bij Museum Warsenhoeck worden bezoekers uitgedaagd met potscherven en oude foto’s. Bij het Milieu Educatie Centrum kunnen kinderen aan de slag met braakballen, bijen, waterdiertjes, een broodje bakken en iets moois knutselen met afval.

Wie durft er een kijkje te nemen in het bovenhuis van de poldermolen? Of wilt u zich door muziek laten verrassen tijdens een wandeling? Leerlingen van het Cals College en het Oosterlicht College presenteren in een muzikale route hun zelfgeschreven songs met hun project ’t Park Live. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar is er weer de stempelkaart. Met 4 of meer verzamelde stempels krijgen ze iets lekkers bij de kraam van Fairtrade Nieuwegein of bij het kampvuurtje van de scouts.

In de binnenstad kunnen bezoekers biologische, Fairtrade en streekproducten proeven, leren hoe ze hun tuin dier- en milieuvriendelijk inrichten, een testritje maken op een elektrische scooter, ervaringen horen van stadsgenoten met zonnepanelen, genieten van een ‘duurzame mode’-show en natuurlijke make-up, aan de slag in het Repair Café, meedoen aan de prijsvraag over millenniumdoelen en nog veel meer.

Wethouder Reusch opent het drinkwatertappunt en we lanceren het logo van het netwerk Samen Duurzaam. Daarnaast is het natuurlijk koopzondag en ook de ondernemers in Cityplaza brengen hun duurzame producten onder de aandacht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk