Katern

Duurzaamheidsmarkt 2019

Het nieuwe jaar is weer begonnen! Hoewel dat natuurlijk maar een kalenderdatum is, staat het voor velen symbool voor een nieuwe start, met nieuwe kansen. Voor Samen Duurzaam Nieuwegein betekent het vooral een voortzetting van duurzame projecten om samen bij te dragen aan een betere toekomst. Een van die projecten is meteen voor iedereen, jong en oud, heel interessant. We hebben het over de jaarlijks terugkerende Duurzaamheidsmarkt, die dit jaar op zondag 19 mei van 11.00 uur tot 16.30 uur wordt gehouden in het Natuurkwartier (MEC) in Park Oudegein aan de Geinoord 9 in Nieuwegein.

Duurzaamheidsmarkt 2019
Met de Duurzaamheidsmarkt wil de organisatie de burger informeren over duurzaamheid, en vooral: wat kunnen zij zelf doen. Bij kinderen is het uiteraard niet zinvol om een informatief praatje te houden over zonnecellen en energietransitie. Maar zij staan vaak wel open om spelenderwijs kennis te maken met bijvoorbeeld biodiversiteit. ‘Wij zien het als het planten van een zaadje. Kinderen al op jonge leeftijd bewust maken van dit soort thema’s, zorgt voor een nieuwe generatie die weet dat de toekomst in hun handen ligt!’ aldus Henk van der Honing van de werkgroep Duurzaamheidsmarkt 2019.

Als bezoeker van de markt hoef je geen verstand te hebben van klimaatwetenschap, energietransitie en duurzaamheid om dit leuk te vinden. ‘Sterker nog, we zijn er juist om iedereen, al dan niet spelenderwijs, antwoorden te geven op de vraag: ‘hoe kunnen wij als burger bijdragen aan een beter milieu?’’

De doelgroep van de Duurzaamheidsmarkt is de burger van Nieuwegein en omstreken. Jaarlijks komen er ongeveer 2000 bezoekers op af. De combinatie met het, op hetzelfde terrein georganiseerde Lentefeest, blijkt voor gezinnen met kinderen een succesformule. De locatie is daarbij natuurlijk helemaal ideaal: een kinderboerderij met aangelegen natuurspeeltuin. Het is dan ook vooral een actieve markt, voor iedereen die van gezelligheid houdt.

Terwijl de kinderen spelen, knutselen of ontdekken, is er volop gelegenheid om de ouders, grootouders en overige bezoekers te informeren of om je duurzame producten te demonstreren. Het is primair geen verkoopmarkt, maar verkoop is wel toegestaan.

Een ongedwongen, gezellige dag met veel bezoekers
Paul Triepels, van Energie-N en deelnemer van de Duurzaamheidsmarkt vertelt hierover: “Het is altijd een gezellige dag met relatief veel bezoekers. De mensen die er komen zijn er vaak met hun (klein)kinderen. Altijd leuk om hen te interesseren voor verduurzaming van hun woningen. Je ziet dat sommige mensen hier al erg mee bezig zijn en zoeken naar bevestiging van hun plannen. De meeste bezoekers zijn vooral blij dat ze kunnen praten met iemand die objectief informeert.”

Wil jij deze kans niet missen?
Wil jij net als Paul Triepels ook met jouw informatie of product op de markt staan? Alle aspecten van duurzaamheid zijn geschikt voor deze gezellige familiedag. Denk aan energietransitie, eiwittransitie, klimaat, circulaire economie, deeleconomie, biodiversiteit, mobiliteit en sociale duurzaamheid.

Wil jij de Duurzaamheidsmarkt bezoeken, alleen of met jouw gezin of vrienden? Dan hoef je niets te doen, behalve de datum in je agenda noteren. De toegang is gratis!

2 thoughts on “Duurzaamheidsmarkt 2019

  1. Gerry

    Al en paar decennia worden we via onze kinderen geindoctrineerd. Die kinderen zijn ondertussen ook al juf en indoctrineren vrolijk verder.
    In China zijn ze jaloers hoe hier alle propaganda voor zoete koek geslikt wordt

  2. Linda

    Na de windmolens ben ik helemaal klaar met duurzaamheid.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!