Drukte bij intocht van Sinterklaas in Vreeswijk

Zaterdagmorgen haalden enkele zwarte Pieten acrobatische toeren uit met hobbelende fietsen en een skelter met aanhanger rond de Oude Sluis om de omgeving even te verkennen of Vreeswijk klaar was om de Sint in Vreeswijk te ontvangen. Hele drommen ouders met kinderen stonden langs de Vaartse Rijn en de Oude Sluis te popelen om de Sint te begroeten. Via de luidsprekerinstallatie was te horen, hoe de Sint al tijdens het varen vanaf de boot de kinderen aan de kant begroette en door de Pieten aangezet werden tot het zingen van Sinterklaasliedjes.

Deze keer zou de Sint niet meer aan de loswal, maar in de Oude Sluis aankomen, waarvoor de fraaie zgn. Kippebrug open ging. Een mooi schouwspel om de platbodem -voorafgegaan door een begeleidingsbootje met een zwarte Piet daarop- de Oude Sluis te zien binnenvaren.

Bij de trappen legde de boot aan en werd daar verwelkomd door de Burgemeester, de heer C. de Vos, en de voorzitter van de winkeliersvereniging, B. van Ravenstein.

Daarna trok de Sint met zijn grote schare aan Pieten door Vreeswijk voorafgegaan door zijn muziekkapel en een groot aantal kinderen daaromheen. Na de rondgang werd de Sint ontvangen door een groot aantal kinderen in het buurthuis Vreeswijk. Eerst in de grote zaal met kinderen tot 8 jaar, waar de Sint en zijn Pieten samen met een clown allerlei kunstjes uitvoerden. Daarna werden de prijzen van de tekenwedstrijd uitgereikt.

Vervolgens ging de Sint naar een disco op de zolder, waar hij met 8 tot 10-jarigen met de ketch-up dans heeft meegedaan dat het een lieve lust was. Ook hier werden prijzen uitgereikt. Na afloop kregen de kinderen nog snoepgoed mee, beschikbaar gesteld door Winkeliersvereniging Vreeswijk. De kinderen werden door de Sint aangeraden vooral niet te vergeten hun schoentjes ’s avonds te zetten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk