Drukke opa- en omadag op de Prinses Margrietschool

De Prinses Margrietschool in Nieuwegein ontving woensdag 4 april jl. meer dan tachtig opa’s en oma’s op locatie Noord aan de Heemraadsweide. De grootouders van de leerlingen kwamen op bezoek in de klas, om te kijken hoe hun kleinkinderen eigentijds onderwijs krijgen.

Vanuit verschillende delen van het land kwamen de grootouders ’s morgens naar de Margrietschool, waar ze door enthousiaste hulpouders werden ontvangen met koffie en thee. Na een welkomstwoord door de directeur gingen de opa’s en oma’s naar de klassen.

“Konden wij vroeger maar op deze manier leren…’’, was een veelgehoorde reactie. De opa’s en oma’s deden mee met een digitale quiz met notebooks of smartphones, deden actief mee met de rekencircuits en speelden mee met de kleuters. “Kinderen leren nu veel actiever en meer met elkaar, terwijl we vroeger alleen stil moesten zitten’’, aldus één van de opa’s. “En wat leuk dat de kleuters al Engels leren”, vult een oma aan.

Tijdens de pauze genoten de opa’s en oma’s van alle lekkere baksels die de ouders hadden gemaakt. De ochtend werd afgesloten met de ‘Opa en oma-show’, waarbij iedere groep iets leuks liet zien of horen op het podium.

De leerlingen vonden het geweldig op opa en oma te laten zien hoe ze samen leren en doen. Niet voor ieder kind kon een opa en/of oma aanwezig zijn. Maar op deze bijzondere opa en omadag waren alle aanwezige grootouders een opa en oma voor alle kinderen.

Op woensdag 23 mei komen de opa’s en oma’s van de kleinkinderen op locatie Zuid naar school voor de opa en omadag.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren