Katern

Druk weekend voor schoonspringers Aquarijn

Op zondag 24 november waren de NK springers van zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein actief in Den Haag. Daan Willemen wist in de C-groep jongens (12/13 jarigen) de eerste plaats te behalen. ‘Helaas misten we in deze groep Matthew Hibbert. Hij is herstellende van een gebroken arm’ aldus de coach.

In de B-groep jonegns (14/15 jarigen) was er een bronzen medaille voor Kayra Asci. Sinds enige weken maakt Kayra deel uit van de NK-ploeg van Aquarijn. Eerder sprong hij voor Turkije. In de A-groep bij de jongens (16/17/18 jarigen) was er goud voor Manuel Oztopcu.

Bij de mannen wist Owen Johnston de bronzen medaille te behalen. Owen heeft ervoor gekozen om na een mooie en succesvolle periode bij de jeugd nu een stapje terug te doen. Hij is gestart met de studie geneeskunde. Hij wist hier toch nog in de prijzen te vallen.

Bij de B-meisjes (14/15 jarigen) was er een 6de plaats voor Nica Rakke. Voor Iris de Heer was er brons. Bij de A-meisjes (16/17/18/jarigen) wist Oona Abbema met een overtuigend puntenaantal te winnen. Oona reist op 4 december af naar Schotland, met het Nationale team. Dit is haar debuut voor het Nationale Team!

Eerder in het weekend, op zaterdag 23 november werd in zwembad Merwestein de jaarlijkse Sinterklaas wedstrijd gehouden voor de kinderen tot 11 jaar. Met 40 deelnemers uit heel Nederland was het weer een groot succes.

In de E-groep (9 jaar en jonger) bij de meisjes was er een gouden medaille voor Joy Daalhuizen met een prachtige score van 111 pnt. De zilveren medaille ging naar Yuna Hulkenberg. Ook Minte Bos wist de top 6 te behalen in een veld van 16 meisjes. Ze werd 5de.

Bij de jongens was er weer voor goud voor Aquarijn. Finn Langelaan spring een mooie serie en wist eerste te worden. Voor Mike Hoogendam was er zilver. Patrick Rijsberman werd 4de en Timotheus Mieth werd 6de.

In de D-groep (10/11 jaar) was er een 5de plaats bij de meisjes voor JInte. Bij de jongens wist Mika Grosze Nipper de zilveren medaille te halen.

Op de foto: Het eerste team van Aquarijn, bestaande uit Joy, Yunah en Minte wist de teamwedstrijd te winnen!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren