Iedere eerste maandag van de maand sirentest

Op maandag 3 november is om 12.00 uur de sirene te horen in Nederland. De sirenes geven dan een keer een luid alarm dat 1 minuut en 26 seconden te horen zal zijn. Omdat het om een test gaat, hoeft u geen actie te ondernemen. Door het jaar heen wordt het sirenesysteem vaker getest, maar dan zonder geluid.

Vanaf september dit jaar worden iedere eerste maandag van de maand de sirenes luid getest. Vroeger gebeurde dat ook. In 1997 heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties besloten dit een keer per jaar te doen. De reden van de (her)invoering van het maandelijks luide alarm in 2003 is dat veel burgers niet bekend zijn met het sirenegeluid en de bijbehorende boodschap: ‘Als de sirene gaat, ga direct naar binnen, sluit ramen en deuren en zet de radio of TV aan’. De resterende testdag van dit jaar valt op maandag 1 december.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren