DroomStart sluit succesvol eerste seizoen feestelijk af met workshop monsters tekenen

Vrijdagavond 24 mei jl. was de laatste Droomstart van dit eerste seizoen. Deze keer stond het creatieve beroep van reclamemaker centraal en als klap op de vuurpijl was er ook een workshop monsters maken.

Sigfrid van Driel, van het Nieuwegeinse grafische ontwerpbureau Senzie, startte de avond door te vertellen hoe hij reclamemaker is geworden en beantwoordde veel vragen van de jongeren over het vak. Hierna was het tijd voor de workshop monsters tekenen.

Elke deelnemer kreeg een Monster School potlood en een werkblad. In drie stappen leerden de jongeren hoe je een monster maakt. Ze begonnen met de ogen, een mond en allerlei vormen. Ten slotte tekenden de deelnemers ieder een uniek monster. Bijzonder om te zien dat degenen die in het begin aangaven helemaal niet te kunnen tekenen zo trots als een pauw naar huis gingen met hun tekening.

Door het succes van de vijf DroomStartbijeenkomsten start in september dit jaar een nieuwe ronde waarin andere beroepen centraal zullen staan. Houd dus de website van het dorpshuis goed in de gaten. Je kunt je al opgeven via dorpshuisvreeswijk@gmail.com. Monster School is een initiatief van Sigfrid van Driel. Doel is om kinderen bewust te maken van hun creatieve talenten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk