DroomStart op locatie bij KWR

Vrijdag 10 mei aanstaande van 16.00 uur tot 18.00 uur gaan nieuwsgierige jongeren tussen de 10 en 14 jaar op werkbezoek bij KWR, het Watercycle Research Institute. Dit instituut genereert kennis om de watersector in staat te stellen water-wise te opereren in onze verstedelijkte samenleving. Bij KWR voelen ze een professionele en maatschappelijke verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van water. De wetenschappelijke bevindingen en de praktische innovaties die daaruit voortvloeien, dragen wereldwijd bij aan een duurzame beschikbaarheid van water in de stedelijke waterketen.

De mensen die er werken doen onderzoek naar water met als doel om deze kennis nuttig toe te passen. Dit mooie bedrijf werkt bijvoorbeeld voor drinkwaterbedrijven, waterschappen en Rijkswaterstaat, maar ook voor het bedrijfsleven, de Europese Unie en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Het draait bij KWR om veilig en gezond water. KWR beschikt over laboratoria waarin water geanalyseerd kan worden en doet onderzoek naar waterkwaliteit, waterzuivering, leidingnetten, grondwater, natuur en naar bijvoorbeeld de effecten van klimaatverandering op water. Het bedrijf is zelfs betrokken bij onderzoek naar de toepassing van groene waterstof als nieuwe energiedrager.

Vrijdag 10 mei gaat DroomStart het mooie gebouw bekijken aan de Groningenhaven op industriegebied Plettenburg Zuid. De kinderen zullen het het laboratorium gaan zien en misschien zelfs wel enkele proefjes doen. Natuurlijk vertellen medewerkers van KWR over hun beroep.

‘DroomStart is een activiteit van Fort Vreeswijk/Dorpshuis. Op vrijdagavonden ontdekken we met jongeren tussen de 10 en 14 jaar heel veel verschillende beroepen. Want weet jij al wat je later wil worden? En weet je wel hoeveel leuke verschillende beroepen er zijn? Ben jij ook nieuwsgierig ? Ga dan 10 mei met ons mee naar KWR. We starten om 16.00 uur vanaf Fort Vreeswijk/Dorpshuis.’ aldus Monique de Beer van Dorpshuis Fort Vreeswijk.

Ben je tussen de 10 en 14 jaar en wil je ook mee naar het KWR? Stuur dan een e-mailtje naar: dorpshuisvreeswijk@gmail.com of geef het even door aan de beheerder van het Dorpshuis op Fort Vreeswijk.

Voor wie is DroomStart
Alle jongeren van 10 tot 14 jaar uit Nieuwegein die nog geen idee hebben wat ze ‘later’ willen worden en die wel eens willen weten wat er allemaal voor beroepen zijn.

Waarom DroomStart
Er zijn zoveel, goede, leuke, interessante, belangrijke beroepen. Soms weet je niet eens dat ze bestaan. Het hoofddoel van het project is jongeren in Nieuwegein op weg te helpen met het dromen over werk dat goed bij hen past en waar ze moeite voor willen gaan doen. Als voorbereiding op het, later, maken van een zelfstandige, gemotiveerde en verantwoorde keuze voor hun opleiding en beroep.

‘DroomStart’ wil jongeren een steuntje in de rug geven door het schetsen van toekomstperspectieven, het versterken van zelfvertrouwen.

Aanmelden van jongeren
Ben jij bijvoorbeeld een leerkracht, ouder, buurtgenoot, familielid of sportcoach en ken jij jongeren voor wie ‘DroomStart’ interessant is, attendeer hen dan op deze activiteit. ‘DroomStart’ is een initiatief van vrijwilligers van Fort Vreeswijk/Dorpshuis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren