Drie jonge geinvloggers doen mee met project “Nieuwegein tijdens de oorlog”

Drie jonge geinvloggers uit Nieuwegein starten volgende week met vloggen tijdens het verplaatsen van de bunkers bij de Beatrixsluis. Esmee Koene (12), Luca van Amerongen (10) en Timo van Santen (10) gaan op hun eigen wijze betekenis geven aan het thema “vrijheid en veiligheid”. Het initiatief om via vloggen jonge mensen te betrekken bij het vertellen van oorlogsverhalen, komt van het 4 en 5 mei comité Nieuwegein en vlogger Dagmar van Amerongen van YouTubekanaal Power2creatives. Ze vonden afgelopen najaar elkaar op de beursvloer Samen voor Nieuwegein en maakten met deze samenwerking de winnende match. Zo ontstond het project “Nieuwegein tijdens de oorlog”.

Esmee, Luca en Timo zijn speciale gasten op 22 februari om 8.15 uur bij het verplaatsen van de bunkers uit 1936.

De jeugd betrekken bij vrijheid en veiligheid
Marie-Louise Backhuijs van het comite: “Persoonlijke vlogs, ontmoetingen met veteranen, bekende Nederlanders, bezoeken van oorlogsmonumenten en -graven en spreken met bijvoorbeeld Syrische vluchtelingen, draagt hopelijk bij aan meer bewustwording van vrijheid en veiligheid.”

Verwondering en authenticiteit
Dagmar van Amerongen is verantwoordelijk voor de begeleiding van het drietal: “Ik stuur ze voorbereid op pad met een heldere opdracht, maar ik ben er zeker niet altijd bij als ze gaan vloggen! Het is de bedoeling dat de jeugd vrijheid en veiligheid ervaart en dit beleeft vanuit het eigen perspectief. Al met al hoop ik op verwondering en authenticiteit en een leerzame ervaring. Ook voor mij!”

Meer verhalen in Nieuwegein
Dagmar wil na de oorlogsverhalen nog meer in beeld brengen met de geinvloggers: “Dit is wat mij betreft nog maar het begin! De oorlogsverhalen horen bij ons gezamenlijke verleden en is een beginpunt om met elkaar alle verhalen die daarna zijn gekomen samen onder de loep te nemen vanuit het perpectief van geinvloggers.”

Wat is een geinvlogger?
Iemand die vlogs maakt van kleine en grote maatschappelijk initiatieven en die zelf, door deze initiatieven te filmen en te publiceren, ook een bijdrage levert aan meer NieuweGEIN.

De vlogs zijn te bekijken op het YouTubekanaal Power2creatives van Dagmar van Amerongen maar ook op De Digitale Stad Nieuwegein waar Dagmar ook voor vlogt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren