Door gebrek aan vrijwilligers moet Bouwspeeltuin Bouwgein mogelijk sluiten na de zomer

Ondanks dat het allemaal goed gaat bij de Bouwspeeltuin Bouwgein aan de Hoveniersweide in Batau Noord, laten de twee overgebleven bestuursleden weten het moeilijk te hebben. Het gaat vooral om de bemanning van het bestuur en de organisatie. ‘Door een groot en groeiend tekort aan vrijwilligers dreigt Bouwgein te moeten stoppen met al haar activiteiten. In 2018 deed het bestuur ook al een noodoproep.’

‘De droom die alle vrijwilligers, kinderen en bezoekers van Bouwgein bijna negen-en-dertig jaar levend hebben gehouden kan wel eens veranderen in een nachtmerrie’ aldus de vrijwilligers die nu nog hun uiterste best doen om de speeltuin open te houden.

In de afgelopen tientallen jaren is het Bouwgein gelukt een plek te creëren waar jong en oud terecht kan om te spelen, te ontdekken, te vieren, te ontmoeten. Honderden kinderen en inmiddels volwassenen hebben warme herinneringen aan de kindervakantieweek. Liefdes zijn in de bouwspeeltuin opgebloeid en vriendschappen voor het leven gesloten.

Het bestuur van Bouwgein is al langer op zoek naar extra handen om de bouwspeeltuin draaiend te houden. Tot nu toe heeft dit te weinig vrijwilligers opgeleverd. ‘Het lijkt onmogelijk om Bouwgein open te blijven houden, tenzij er een groep mensen opstaat en zegt: wij willen mee blijven bouwen aan Bouwgein!’

De organisatie: ‘Draag jij Bouwgein een warm hart toe en vind je het leuk om bestuurlijk actief te zijn? Een overzicht van alle vacatures en contactgegevens zijn te vinden op de website van het Vrijwilligershuis Nieuwegein. Of kom tijdens openingstijden langs bij Bouwgein!’ Een e-mailtje sturen kan natuurlijk ook. Dat kan naar: info@bouwgein.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk