Donij van Doorn treedt weer op in Cultuurcentrum de Partner

Zaterdag 14 oktober aanstaande treedt de Nieuwegeinse sopraan Donij van Doorn op in Cultuurcentrum de Partner aan de Nedereindseweg 401 A. Het beloofd een boeiend optreden te worden in combinatie van Italiaanse belcanto en Nederlandse classics.

De Nieuwegeinse treedt samen op met pianiste Mirsa Adami. Kaarten voor twee persoenen kosten € 27,50 kom je alleen dan kost een kaart € 15,00. Een Stadspasticket kost € 7,50. Het optreden begint om 20.15 uur.

Een concert waarin recht gedaan wordt aan het wervelende leven van de grootste operadiva aller tijden: Maria Callas. Gouden melodieen uit de Italiaanse opera ontmoeten de bekendste liedjes van Harry Bannink op teksten van Annie M.G. Schmidt. Donij van Doorn is operazangeres en zong klassieke solo’s voor tienduizenden mensen over heel de wereld. Ze was sopraansoliste van violist en orkestleider André Rieu.

Donij van Doorn

Over Donij van Doorn
De Nederlandse sopraan Donij van Doorn studeerde in 2009 met onderscheiding af aan het Conservatorium van Maastricht, waar zij studeerde bij Mya Besselink.
Van 2009 – 2011 maakte zij deel uit van het ensemble van de Opera Studio Nederland. Ze volgde privélessen bij Roberta Alexander en Mariëtte Witteveen.

In 2011 was zij laureaat bij de Nederlandse Vocalisten Presentatie. In datzelfde jaar werd haar de Labberté-Hoedemakerprijs voor onderscheidend spel toegekend tijdens het Peter de Grote Festival in Groningen.

Rollen die de veelzijdige sopraan vertolkte zijn Despina in Così fan Tutte, Lucia in The Rape of Lucretia, Susanna in Il Segreto di Susanna, Valencienne in Die lustige Witwe , Lisa in Das Land des Lächelns, Frau Anna Reich in Die lustige Weiber von Windsor, Miss Pinkerton in The Old Maid and the Thief, Second Woman in Dido ile Aneas, Ninfa in La Tragedia d’Orfeo van Monteverdi en Ottilie in Im Weißen Rößl.

Op het gebied van concertzang soleerde Donij onder andere in Bach’s Matthäus Passion, Johannes Passion en Weihnachtsoratorium, Mozart’s Requiem en Krönungsmesse, Händel’s Messiah, Haydn’s Die Jahreszeiten, Rossini’s Petite Messe Solenelle en Gounod’s Messe Solenelle de Sainte Cécile.

Daarnaast heeft ze een grote liefde voor het liedgenre. Zo bracht ze verscheidene recitals en heeft ze een uitgebreid liedrepertoire opgebouwd met een voorkeur voor het moderne lied. Met harpist Bob Heuvelmans vormt zij sinds 2014 duo Sopr’arpa.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk