Dit zijn de trends op gebied van verlichting

Als er één branche trendgevoelig is, is het de lampenbranche wel. Smaken veranderen en aangezien verlichting een belangrijke rol speelt bij het creëren van een specifieke sfeer in een woonruimte, is dit ook aan de veranderende trends op het gebied van verlichting terug te zien. Door een lamp te vervangen, kan een ruimte een hele andere sfeer uitademen. Als je je afvraagt wat de meest populaire trends op het gebied van verlichting van dit moment zijn, neem dan dit artikel even door.

Combineren met verlichting is dé trend in 2021
Het combineren van verlichting is dé trend op verlichtingsgebied in 2021. Door te mixen en te matchen met verschillende vormen, materialen, vormen en kleuren, ontstaat er een unieke woonstijl die volledig aansluit bij de sfeer die jouw specifieke woonruimte moet uitademen. Wat je hierin ziet, is dat niet alles op elkaar hoeft te zijn afgestemd. Juist de spanning in het contrast is helemaal hot anno 2021. Voor iedere combinatie van wens, smaak en budget is er wel een geschikte invulling te vinden.

Mix en Match met klassiek en modern als trend in verlichting
Klassiek en modern zijn twee absolute uitersten. Toch is een mix en match tussen deze twee vormen één van de belangrijkste trends van dit moment. Het brengt een eigentijdse spanning in het contrast het gewenste effect. Als op zoek gaat naar verlichting op Directlampen.nl zie je bijvoorbeeld veel metalen lampen met een warme tint die gevormd wordt door messing en zacht goed. Daarnaast zie je tegenwoordig veel combinaties van gekleurd en smoked glas. Ook industriële lampen doen het nog altijd goed, ook al zijn deze al wat langer op de markt.

Populaire kleurstellingen in verlichting
Een specifieke kleurkeuze is ook iets wat absoluut bij de trends op gebied van verlichting hoort. Als je besluit om eens flink uit je comfort zone te stappen en te gaan voor de “populaire kleuren van 2021” zien we okergeel, smaragd groen, zwart, goud, smokey, terra en zelfs donkerblauw veelvuldig terug komen. Een kleur als okergeel, haalt de uitstraling van zwart metaal bij een industriële lamp op een geraffineerde manier naar boven. Een kleur als donkerblauw geeft juist een bijzondere sfeer aan de setting. Je moet het durven, maar je hebt wel iets heel speciaals in huis. Daarnaast is er nog een andere duidelijk trend op gebied van verlichting en die kunnen we omschrijven als de “goud trend”. Goud straalt warmte, luxe en welvaart uit. Het is een kleurstelling die ontspant en waarbij veel mensen zich prettig voelen.

Rotan lampen zijn helemaal hot anno 2021
Een andere lampen trend van dit moment is dat er vaak gekozen wordt voor rotan lampen. Waar we deze lampen afgelopen jaar sporadisch voorbij zagen komen, mag een rotan lamp anno 2021 zeker niet meer ontbreken in jouw interieur. Deze lampen zorgen voor een warme en exotische uitstraling en passen bijna in elk interieur. De open structuur van een rotan lamp zorgt ervoor dat het licht er bijzonder prettig doorheen schijnt en zorg voor een warme en gezellige sfeer. Laten we eerlijk wezen, wie wil dat nu niet?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk