Dit weekend laatste dag schaatsen op natuurijs

Schaatsen op natuurijs is in Coronatijd een welkome afleiding gebleken. Na vandaag komt een eind aan de vorstperiode. Ook voor deze laatste dag geldt: als je wilt schaatsen, blijf dan dicht bij huis. Zoek vijvers, grachten of sloten in je eigen woonplaats. Dat deden veel inwoners uit Nieuwegein. Dat blijkt uit de vele foto’s die onze redactie mocht ontvangen.

Wil je zeker weten dat het ijs veilig is en de omstandigheden Coronaproof zijn, ga dan naar de lokale natuurijsclub. De gemeente Nieuwegein heeft de ijsbaan in Park Oudegein onlangs geprepareerd en opengesteld voor de jeugdigen onder ons. Dat ging natuurlijk weer niet zonder op- of aanmerkingen. Maar in deze tijd met Corona blijft het afwegen met de regels die er nu eenmaal zijn.

De schaatsbond laat weten dat het vanaf nu het beste is om bevroren open water te vermijden, want hoe mooi de ijsvloer ook lijkt, de kwaliteit is niet betrouwbaar. Vanmiddag gaat het dooien en dan wordt het ijs extra onbetrouwbaar.

Heeft u de afgelopen dagen leuke schaatsfoto’s gemaakt in Nieuwegein? Mail deze dan naar onze redactie en wij plaatsen de beelden weer op uw website als het gaat om Nieuwegein. Doet u mee, en laat u anderen genieten? Ons e-mailadres is: redactie@pen.nl. Nog makkelijker gaat het via ons WhatsApp nummer: 0646139696. Voeg ons toe zodat u ons altijd van nieuws en beelden kunt voorzien.

Vermeld uw naam en doe er een leuk berichtje bij dan moet het allemaal goed komen! Onze videograaf Jos van Vogelpoel maakte bovenstaande video van schaatsplezier op de vijver in de wijk Galecop.

Ook kun je lekker Langlaufen in Park Oudegein. Foto: Loes van der Wal
‘Nina van Ham vierde haar 10e verjaardag op de vijver in zuid’ aldus de trotse moeder Susan

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren