Lijsttrekkersdebat over vier ronden

Het lijsttrekkersdebat dat door de PvdA-Nieuwegein samen met de VVD en het CDA op 13 februari om 20.00 uur in Wijkactiviteitencentrum De Baten wordt georganiseerd, duurt ongeveer twee uur, verdeeld over vier ronden van een halfuur.

Drie om drie

Onder leiding van Ad van Liempt (NPS, “Andere tijden”) en Bart de Leeuw (Nieuwegein Radio) gaan de lijsttrekkers van CDA, D66 en Leefbaar Nieuwegein in de eerste ronde gedurende 25 minuten onderling de strijd aan over de onderwerpen Binnenstad en Cultuur. De overige lijsttrekkers krijgen daarna samen vijf minuten voor een kort statement. Vervolgens is het 25 minuten lang de beurt aan de lijstrekkers van Stadspartij PGN, VSP en SGP/Christenunie over Binnenstad en Veiligheid, met opnieuw vijf minuten voor de anderen.

Na een korte pauze is de derde ronde voor PvdA, VVD en GroenLinks die met elkaar in de clinch gaan over Binnenstad en Verkeer, ook weer besloten met korte reacties van de concurrentie. In de vierde ronde komen alle lijstrekkers in interviewvorm over bestuurlijke zaken aan het woord.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk